Cum scapi de pesticidele de pe fructe şi legume: trei metode simple şi eficiente VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
legumefructe

Vedeta TV Ela Crăciun oferă câteva sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă, dezvăluind trei metode prin care putem elimina chimicalele şi pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Soluţiile sunt la îndemâna oricui şi necesită câteva ingrediente pe care oricine le are în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

Ela Crăciun prezintă procedurile prin care se elimină chimicalele prin intermediul unei filmări postată pe blogul ei.  

„Copiii mei sunt fani ai fructelor şi legumelor. Minim două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. În teorie, pentru că, în practică, realitatea este modificată semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze acestora creşterea: pesticidele şi erbicidele. Nitraţii, azotaţii şi fosfaţii reprezintă hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat încă să ne protejăm“, explică Ela Crăciun.  

Ea prezintă şi trei soluţii simple, testate, pentru această problemă.

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să spălaţi fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă. O parte oţet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonat de sodiu, suc de lămâie în apă. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute asupra fructelor şi legumelor.

3. Ultima soluţie este mai radicală şi mai controversată: îndepărtăm pur şi simplu coaja, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite