Cum să faci tortul perfect de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este reţeta pe care aştept demult să o împărtăşesc cu voi. Dacă vrei să afli cum să faci tortul de ciocolată perfect urmăreşte indicaţiile noastre. Aluatul este uşor de preparat, este dens. Textura desertului este delicată, pufoasă dar nu moale, pentru că rezistă unui strat generos de cremă. Cât despre cremă? Este vorba de o cremă preparată în stil elveţian, prin atopirea zahărului cu albuşurile la bain-marie şi apoi fiind mixate.

Cum să faci tortul de ciocolată perfect – Ingrediente

Pentru blat

1 1/2 cană zahăr
1 1/2 cană făină
1/2 cană cacao
1 1/2 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/2 linguyriţă sare
1 cană unt moale
4 ouă
1 cană iaurt grecesc au smântână
2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru siropul de cacao

1/2 cană zahăr
1 lingură cacao
1/2 cană apă

Pentru cremă

6 albuşuri
2 căni zahăr
2 căni unt moale
300 g ciocolată neagră, topită şi răcită puţin
2 1/2 linguri apă
2 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie
1/4 linguriţă sare

Află cum se prepară tortul de ciocolată perfect pe clickpoftabuna.ro.

Descoperă reţeta de negresă din albuşuri.

Cum faci cel mai pufos sufleu.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite