Cum să alegi cele mai bune legume din piaţă
0Vara, pieţele abundă în legume proaspete. Acum este momentul să le incluzi cât mai des în preparatele tale, în felurite combinaţii. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a te bucura de alegeri cât mai gustoase pentru mesele tale.
Morcovii
Cea mai simplă metodă de a alege morcovii cei mai buni este atenţia la culoare. Cu cât au un portocaliu mai intens şi sunt mai închişi, cu atât vor fi mai dulci. Totodată, morcovii trebuie să fie netezi, tari, de preferat fără tăieturi. Dacă au şi frunze, astea trebuie să fie la rândul lor verzi şi viguroase.
Dovleceii
Atunci când cumperi dovlecei trebuie să ţii cont că sunt legume care se strică destul de repede, aşa că e mai bine să cumperi doar cantitatea de care ai nevoie pentru gătit. Dacă îi vei pregăti în ziua imediat următoare după ce i-ai cumpărat, se pot păstra la temperatura camerei. Alege-i pe cei proaspeţi, fermi şi nu foarte mari. Cei mai buni dovlecei sunt cei cu coaja verde-gălbuie, lucioasă, fără puncte închise la culoare, tăieturi sau lovituri. E mai bine să îi ocoleşti pe cei cu urme de uscare sau ofilire. Acordă atenţie şi cozii şi opreşte-te la cei a căror coadă nu este prea uscată. Dacă partea superioară este cât mai verde, atunci dovleceii sunt proaspeţi.