Cum a apărut cidrul de mere: istoria unei băuturi alcoolice aromate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băutură extrem de îndrăgită în unele părţi ale lumii, cidrul de mere a început să câştige tot mai multă popularitate la noi în ţară. Aşa că astăzi ne îndreptăm atenţia asupra istoriei cidrului de mere şi încercăm să aflăm cum de a devenit atât de popular consumul de cidru.

Ce este cidrul?

Conform definiţiei, cidrul este o băutură alcoolică făcută din sucul fermentat al merelor. Prin adăugarea de zahăr sau a unei cantităţi mai mari de fructe înainte celei de-a doua fermentări, producătorii cresc conţinutul de alcool al băuturii rezultate.

Istoricii sunt de părere că pomii fructiferi care produceau mere au existat de-a lungul deltei râului Nil încă de la 1300 î.Hr., dar încă nu ne este clar dacă cidrul a fost vreodată realizat din mere în această zonă geografică.

Când romanii au ajuns pe teritoriul Angliei, în 55 î.Hr., se spune că i-ar fi găsit pe sătenii de prin partea locului (din zona Kent) consumând o băutură asemănătoare cidrului, făcută din mere.

Potrivit vechilor atestări documentare, romanii şi liderul lor, Iulius Cezar, au întâmpinat cu entuziasm îndeletnicirea plăcută a sătenilor. Însă nu se ştie cu cât timp înainte de venirea romanilor localnicii se ocupau cu „fabricarea“ acestei băuturi din mere.

La începutul secolului al IX-lea, consumul de cidru era deja bine stabilit în Europa şi o referinţă făcută Carol cel Mare, fostul rege al francilor, confirmă în mod clar popularitatea pe care o avea cidrul.

Citeste mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite