Cine ocupă primul loc în topul mondial al ţărilor cu cea mai mare producţie de vin: pe ce loc s-a clasat România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO paleolifestyledoctor.com
FOTO paleolifestyledoctor.com

Franţa nu mai ocupă primul lor în topul ţărilor care produc cea mai mare cantitate de vin, iar România figurează şi ea pe listă, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.

Un raport a Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, anunţat miercuri, a propulsat Italia pe primul loc în topul ţărilor care produc cea mai mare cantitate de vin la nivel mondial, scrie publicaţia „Business Insider”. Anul trecut, primul loc a fost ocupat de Franţa. 

Producţia globală de vin a crescut cu 2% în ultimul an, ajungând, conform datelor comunicate, la 275,7 milioane de hectolitri, deşi organizaţia încă aşteaptă confirmările Chinei şi Rusia, al 8-lea şi al 12-lea producător mondial.

Italia s-a clasat pe primul loc, cu o producţie de 48,9 milioane de hectolitri, în timp ce Franţa a produs anul acesta 47,4 milioane de hectolitri. Spania a ocupat cel de-al treilea loc, cu o producţie de 36,6 milioane de hectolitri, iar Statele Unite (22,1), Argentina (13,3) şi Chile (12,8) s-au clasat pe următoarele locuri. 

În continuare, Australia a produs 12 milioane de hectolitri, Africa de Sud 11,3 milioane de hectolitri, iar Noua Zeelandă a produs 2,3 milioane de hectolitri. Deşi nu se clasează pe primele locuri, producţia de vin a României s-a majorat cu 9% în 2015, până la 4,069 milioane hectolitri, de la 3,750 milioane hectolitri în 2014, situându-se pe locul 13 în topul celor mai mari producători mondiali de vin. În prezent, România se află pe locul 6 în UE din punct de vedere al producţiei

Potrivit raportului emis de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, piaţa globală îşi păstrează echilibrul, reuşind să acopere cererea şi consumul de vin, oţet, vermut şi rachiu.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite