Cine a pus gaura în gogoaşă? Plus reţeta celor mai bune şi pufoase gogoşi de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gogoşile, unul dintre cele mai iubite preparate din lume FOTO Shutterstock
Gogoşile, unul dintre cele mai iubite preparate din lume FOTO Shutterstock

Originea gogoşilor este îndelung dezbătută, însă nu poate fi atribuită unui popor, cu certitudine. Churros, berliner sau beignets, toate aceste nu sunt nimic altceva decât variaţiuni pe o temă dată: aluat prăjit cu diverse arome, umpluturi şi toppinguri.

Fie că vorbim de variante dulci sau sărate, de variante dospite sau opărite (pate a choux), de aluat simplu din făină apă şi drojdie sau de aluaturi fine, îmbogăţite cu ouă, unt, lapte şi diverse arome, gogoşile sunt unul dintre cele mai consumate preparate din întreaga lume.

Francezii au beignets uşoare şi pufoase, grecii au loukoumades însiropate, iar turcii tulumbele scăldate în sirop. Spaniolii fac delicioasele churros din aluat opărit, apoi le înmoaie în sos de ciocolată, germanii au gogoşile berlineze umplute cu multă cremă de vanilie, iar americanii au celebrele donuts cu diverse umpluturi sau glazuri. În Ungria întâlnim varianta sărată de langoşi, în România gogoşi pripite şi gogoşi pufoase.

Citeşte aici care este istoria acestui preparat află cine a pus, literalmente, gaura în gogoaşă şi vezi cum se prepară cele mai bune şi pufoase gogoşi de post

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite