Cel mai bun sos pentru paste din lume: ai nevoie de doar 3 ingrediente și 45 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcella Hazan, o autoare de cărți de bucate care a popularizat mâncarea italiană în SUA, a creat sosul perfect pentru paste.

Sos de roșii
Sosul poate fi pregătit și de un novice în bucătărie FOTO Shutterstock

Este bine-cunoscut faptul că mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult. Regula se aplică și în ceea ce privește gătitul: în locul unui amalgam de arome din care nu iese niciuna în evidență, câteva ingrediente simple, dar savuroase, pot crea o mâncare delicioasă.

Uită de sosuri elaborate, cu multe condimente și ierburi aromatice: sosul autoarei italiene Marcella Hazan are doar trei ingrediente: roșii, ceapă și mult unt.

Marcella Hazan a făcut pentru bucătăria italiană ceea ce a făcut Julia Child pentru bucătăria franțuzească. A scris multe cărți de bucate, publicate în SUA, astfel că gastronomia din Italia a devenit atât de populară pe tărâmul american.

Una dintre cele mai iubite rețete ale ei este și cea mai simplă și este considerată de mulți cel mai bun sos pentru paste din lume. Rețeta poate fi preparată și de un începător: e nevoie de roșii, ceapă, unt și totul durează mai puțin de oră.

„Marcella a fost un geniu în bucătărie. Când a creat acest sos, s-a gândit: de ce să toc ceapa? O voi pune așa cum e și o voi lăsa acolo. Va aromatiza sosul exact cât trebuie. La final o scot și în sos se va simți doar aroma“, declara soțul scriitoarei într-un interviu.

Iată cum se prepară sosul Marcellei Hazan.

Ingrediente sos de roșii pentru paste

  • 800 g roșii din conservă, în suc propriu
  • 1 ceapă albă, curățată și tăiată în jumătate
  • 80 g unt
  • sare, după gust

Pui toate ingredientele într-o oală încăpătoare și o așezi pe foc mediu, fără capac. Amesteci ocazional. La final, scoți jumătățile de ceapă. Servești sosul cu pastele preferate.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite