Cea mai scumpă pâine are aur şi şampanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brutar englez a intrat în Cartea Recordurilor cu o pâine care costă 95 de euro, devenind astfel cea mai scumpă din lume. Robert Didier, proprietarul unei brutării din Wrexham, Ţara Galilor, şi-a prezentat „creaţia“ în cadrul unui festival culinar.

Reţeta lui Robert Didier include ingrediente rafinate, precum şampania, aurul de 23 de carate, apa minerală şi sarea de mare. Brutarul ţine secrete cantităţile ingredientelor folosite. Brutarul spune că a vrut să reînvie o veche tradiţie din secolul al XVI-lea, când ingredientele exotice adăugate în pâine erau un simbol al statutului social.

 „Am vrut să creăm un produs unic, de lux. Folosim doar ingrediente rafinate, cum ar fi apa minerală din Ţara Galilor şi sarea de mare, iar o parte din apă o înlocuim cu şampanie. Şampania dă savoare pâinii. Fulgii de aur nu au o aromă, dar aluatul capătă strălucire cu ajutorul lor şi pâinea arată foarte bine la exterior“, spune bărbatul, citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

image

Didier, care a învăţat pe lângă celebrul chef Raymond Blanc, a încercat şi alte reţete de pâine de lux, dar nu a reuşit să bată recordul anterior, care era de 38 de euro. El coace pâinea de aur o dată pe lună, pentru ocazii speciale, şi spune că vânzarea merge foarte bine, având comenzi chiar şi din New York. Pâinea este de trei ori mai mare decât o franzelă obişnuită.

Citiţi şi:

Pâinea făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală, revine pe piaţă

FOTO „Cuptorul de pâine“ de la Burcioaia, o afacere gustoasă

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite