„Cea mai bună idee pe care am văzut-o vreodată”. Cum se prepară brânza de vaci la cuptor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai recentă tendință în materie de sănătate din mediul online este legată de consumul de proteine.

image

Proteine, proteine și iar proteine: Aceasta pare a fi cea mai recentă tendință în materie de sănătate pe rețelele de socializare, scrie nypost.com. Iar unii creatori TikTok au găsit ceea ce ei consideră a fi următoarea cea mai bună modalitate de a implementa mai multe proteine în dieta oamenilor.

TikTokerii iau brânză de vaci și o coc în cuptor.

Sute de videoclipuri apar atunci când se caută „brânză de vaci la cuptor” pe aplicația de socializare, deoarece utilizatorii încearcă această nouă tendință.

În esență, oamenii întind un strat din marca lor preferată de brânză de vaci pe o foaie de copt - de obicei cu o căptușeală de hârtie pergament - și o bagă în cuptor.

Victoria Minell este o creatoare TikTok din Sydney, cu peste 1,2 milioane de urmăritori, care a împărtășit cu publicul ei un videoclip cu instrucțiuni de bază pentru brânza de vaci la cuptor.

Ea a declarat pentru Fox News Digital că hack-ul proteic este „super versatil, bogat în proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați și o opțiune excelentă fără gluten”.

Minell a arătat publicului ei online cum să facă înlocuitorul de pâine și cum să o transforme într-un wrap cu prosciutto și roșii - și a adunat aproape 11 milioane de vizualizări.

Fox News Digital a vorbit, de asemenea, cu Ashley McCrary, cunoscută ca Healthy Little Peach pe rețelele de socializare. Videoclipul ei de pe TikTok în care coace brânză de vaci are în prezent peste 2,5 milioane de vizualizări.

Creatorul de conținut din Springfield, Missouri, împărtășește rețete pe internet de șapte ani și a spus că această tendință este savuroasă.

„Oamenii caută mereu modalități delicioase de a-și spori aportul de proteine, iar brânza de vaci a devenit recent incredibil de populară”, a spus ea.

Cu peste 760.000 de urmăritori pe Instagram, McCrary a împărtășit cu publicul ei o rețetă de brânză de vaci la cuptor care conține 37 de grame de proteine în porție.

„Versatilă și delicioasă, o puteți folosi ca o învelitoare sau chiar ca o crustă de pizza. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care urmează un stil de viață cu conținut scăzut de carbohidrați", a spus ea.

Rețeta creată de ea, inspirată de alții, are câteva ingrediente în plus - inclusiv o cană de brânză de vaci, două ouă, ½ linguriță de praf de usturoi, ½ linguriță de praf de ceapă și 1 ½ linguriță de condimente italiene.

McCrary folosește un blender sau un robot de bucătărie pentru a amesteca ingredientele înainte de a căptuși o tavă de copt cu hârtie pergament și de a turna brânza în mod egal pe tavă.

De acolo, ea o coace timp de 40 de minute la 350 de grade Fahrenheit pentru un adaos crocant și plin de proteine la masa ei.

Cel mai bine este să vă consultați mai întâi cu nutriționiștii

Tanya Freirich, un nutriționist dietetician înregistrat din Charlotte, Carolina de Nord, a declarat pentru Fox News Digital că, deși brânza de vaci este un aliment bogat în proteine, există câteva potențiale dezavantaje ale acestui preparat.

„În timp ce dietele sărace în carbohidrați sunt populare de câteva decenii, într-o formă sau alta, carbohidrații sunt o piesă necesară într-o dietă echilibrată”, a spus ea.

Ea a menționat că, dacă persoanele care doresc să facă acest nou produs alimentar la modă sunt foarte active și fac multă mișcare, atunci scoaterea din dietă a tortilelor, pâinii, ambalajelor și a altor carbohidrați ar putea determina oamenii să „consume prea multe proteine și să nu aibă suficiente alte substanțe nutritive”.

Freirich a mai spus că nu ar recomanda trendul brânzei de vaci la cuptor celor care au intoleranță la lactoză sau sunt sensibili la lactate, deoarece brânza de vaci este pe bază de lapte.

„Recomand ca toată lumea să discute despre potențialele nevoi nutritive cu un dietetician înregistrat pentru a se asigura că alegerile alimentare vă sprijină cel mai bine obiectivele de sănătate”, a adăugat ea.

Lauren Harris-Pincus, un dietetician și nutriționist înregistrat din New York, a sfătuit, de asemenea, să nu coacă brânză de vaci pentru cei care sunt sensibili la cantități mari de sodiu.

„Un potențial dezavantaj include un conținut ridicat de sodiu, care poate echivala cu mai mult de 1/3 din doza zilnică recomandată”, a declarat ea pentru Fox News Digital.

Harris-Pincus a remarcat, de asemenea, că brânza de vaci este lipsită de fibre, care pot fi găsite în pâinea integrală și în tortilla și care pot costa mult mai mult decât o pâine obișnuită.

„Pâinea conține nutrienți precum fierul și vitaminele B, cum ar fi acidul folic, care sunt foarte importante pentru femeile aflate la vârsta fertilă”, a mai explicat ea. 

Răspunsul online a fost amestecat - unii utilizatori de social media spunând că este o „schimbare de joc”, în timp ce alții au spus că „urăsc brânza de vaci”.

Un utilizator a comentat videoclipul TikTok al lui Minell și a spus: „ÎNCHIDEȚI UȘA DIN FAȚĂ!!!! Poți face asta cu brânză de vaci?!”.

Un altul a scris: „Felul în care m-am ridicat imediat și am aruncat brânza de vaci în cuptor!”.

Unii utilizatori dau din cap la această idee - unul dintre ei comentând: „Chiar urăsc brânza de vaci... Stă în frigiderul meu până când ajunge la gunoi”.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite