Ce greșeli să nu faci atunci când gătești cu ierburi aromatice. Cum poți să strici rapid mâncarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aduc prospețime și un gust deosebit mâncărurilor, însă e necesar să știm cantitatea corectă de ierburi aromatice pe care o adăugăm în preparate. De asemenea, este bine de știut care este momentul perfect în care se pot pune în oală.

Ierburile aromatice îmbogățesc gustul preparatelor FOTO Adevărul
Ierburile aromatice îmbogățesc gustul preparatelor FOTO Adevărul

Joseph Hadad, celebrul bucătar, oferă pe blogul său cîteva sfaturi esențiale pentru a găti corect cu ierburile aromatice.

Primul aspect asupra căruia atrage atenția arată faptul că nu trebuie să le adăugați prea devreme în mâncare.

Uleiurile aromatice volatile se distrug imediat dacă sunt expuse prea mult la căldură mare. În plus, frunzele delicate se înmoaie prea repede și își pierd culoarea și, în unele cazuri, pot deveni amare. Lăsați, așadar, pătrunjelul, busuiocul și alte frunze aromate pentru finalul procesului de gătire sau chiar pentru garnisire la sfârșit”, spune chef Hadad.

Acesta spune că mai devreme, în mâncare, pot fi adăugate codițele ierburilor aromatice, care sunt mai robuste. Ele pot fi folosite pentru supe de bază, sosuri sau chiar uleiuri și oțet aromatic.

Nu doar momentul adăugării în mâncare contează, ci și cantitatea. În acest mod nu riscăm să stricăm gustul preparatului.

Dacă rețeta nu o indică, trebuie să știți plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjel și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă. Gustați toate plantele aromatice pe care le găsiți la piață, ca să vă faceți o idee. Și țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete, așa că dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze”, explică chef Joseph Hadad.

Greșeala care strică rapid o ciorbă gustoasă. Ingredientul care nu trebuie adăugat în exces, îi dă gust amar

  O greșeală aparent banală poate strica o ciorbă gustoasă. Nelipsită de la mesele românești, ciorba este un preparat ușor de gătit, însă un singur ingredient poate schimba radical gustul.  

Fără leuștean, ciorba, fie că este de legume, pui, viță, perișoare, porc sau cu afumătură, parcă nu are același farmec. Însă dacă adăugăm prea mult greșim toată mâncarea. Această verdeaţă foarte aromată îi poate da un gust amar, scrie foodstory.ro.

În plus, leuşteanul, bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide, cu efect puternic antioxidant şi antiinflamator, nu este recomandat tuturor persoanelor. Cei care suferă de probleme renale şi femeile însărcinate, conform ultimelor studii, nu au voie să consume leuștean

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite