Cartofii sunt legumele sezonului. 3 reţete care dau dependenţă

0
0
Foto arhivă / Ioana Buciumar
Foto arhivă / Ioana Buciumar

Nimeni nu refuză o porţie de cartofi noi prăjiţi, cu usturoi verde şi mărar, dar de ce să ne limităm la ei? Cu gustul lor dulceag şi textura bogată, cartofii noi sunt potriviţi în foarte multe combinaţii şi mâncăruri, astfel încât e păcat să nu profităm de ei.

3 reţete delicioase:

Cartofi noi traşi la tigaie, cu şunculiţă

Ingrediente

1 kg cartofi noi

200 g şunculiţă, kaizer sau bacon

50 ml ulei de floarea-soarelui

1 linguriţă usturoi granulat

1 linguriţă boia dulce sau iute

sare, după gust

piper, după gust

Speli bine cartofii în câteva ape, pentru a îndepărta tot pământul. Dacă sunt mici îi laşi întregi, dacă sunt mai mari îi tai jumătăţi. Îi fierbi în apă clocotită cu sare, la foc mediu, 10-12 minute, până ce s-au făcut pe jumătate. Îi scurgi şi îi laşi la răcit.

Tai şunculiţa cubuleţe şi o rumeneşti într-o tigaie antiaderentă, până devine crocantă, apoi o scoţi pe şerveţele de hârtie. Peste grăsimea din tigaie torni uleiul, adaugi cartofii, presari usturoiul granulat, boiaua şi îi prăjeşti la foc mediu până ce capătă o crustă aurie, amestecând ocazional. Adaugi şunculiţa, potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi mai ţii pe foc mare încă 5 minute.

Serveşti cartofii imediat, cu smântână sau cu brânză veche de oi şi presari verdeaţa preferată.

Citiţi celelalte reţete pe Click Poftă bună.

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite