Care sunt cocktailurile preferate ale românilor şi cine optează frecvent pentru acest tip de băutură FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Creative Ideas
FOTO Creative Ideas

Din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi prepare singuri cocktailurile, fie alcoolice, fie nealcoolice, chiar la ei acasă, arată un nou studiu.

Interbelic Cocktail Bar, stuat pe Calea Victoriei, a găzduit, miercuri seară, 25 mai, evenimentul Cocktail Master, o competiţie organizată de brandul austriac de siropuri de fructe Yo, unde participanţii au avut ocazia să înveţe de la bartenderi profesionişti cum să îşi prepare singuri cocktailuri. Mai mult decât atât, cei mai curajoşi dintre cei prezenţi au putut trece în spatele barului pentru a pune în aplicare tehnicile de „craft cocktail” (n.r. preparare) învăţate, precum şi talentul de a crea noi reţete delicioase. Concurenţii au reprodus din reţetele deja existente în meniurile localurilor, dar au răspuns şi provocării de a crea cocktailuri de la zero, alegând singuri ingredientele şi numele băuturii. 

În cadrul evenimentului a fost realizat şi studiul brandului austriac de siropuri, care a urmărit comportamentul consumatorului român de cocktailuri. Astfel, s-a descoperit că din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi prepare singuri cocktailurile, fie alcoolice, fie nealcoolice, chiar la ei acasă, printre cele mai populare alegeri regăsindu-se Mojito, Pina Colada, Cuba Libre şi Cosmopolitan. 

image

FOTO Creative Ideas

O explicaţie la acest nou obicei de consum este tendinţă care este cunoscută în alte ţări sub denumirea de „craft cocktail”, recunoscută drept un trend internaţional, „rafinarea” preferinţelor românilor, tendinţa femeilor de a consuma tot mai multe cocktailuri, dar şi interzicerea fumatului în spaţiile publice din România, fapt ce va influenţa creşterea tendinţei de consum al cocktailurilor acasă. 

foto cocktail

FOTO Creative Ideas

Cercetarea realizată de Yo Sirop de fructe pe aproximativ 300 de respondenţi, arată că 52,1% dintre aceştia au răspuns că obişnuiesc să consume cocktailuri ocazional, la petreceri. 

Dacă până acum românii obişnuiau să consume cocktailuri la petreceri sau ocazii speciale, acum putem observa o ascensiune a acestui consum, precum şi un trend internaţional în dorinţa de a învăţa cum se prepară un cocktail. Astfel, 79,1% dintre respondenţi au afirmat că sunt dispuşi să înveţe să prepare cocktailuri singuri.

Profilul consumatorului de cocktailuri în România

Atât cercetarea realizată, cât şi constatările bartender-ului Costin Gache arată că, în România, femeile sunt cele care obişnuiesc să consume cel mai des cocktailuri. În cadrul cercetării realizate de Yo Sirop de fructe, 83,7% dintre respondenţi au fost de sex feminin, ceea ce confirmă faptul că femeile sunt cele care consumă cocktailuri ocazional.

image

FOTO Creative Ideas

„În ceea ce priveşte consumul de cocktailuri în România, femeile sunt cele care consuma acest tip de băuturi mai des decât bărbaţii. În timp ce bărbaţii sunt adepţi ai băuturilor long drink, în care se adaugă efectiv 2-3 băuturi, femeile preferă cocktailurile. Diferenţa dintre un long drink şi un cocktail constă în faptul că cel de-al doilea presupune şi o tehnică de preparare, a completat  Costin Gache, bartender şi co-proprietar Interbelic Cocktail Bar. 

foto cocktail

FOTO Creative Ideas

Studiul arată că românii preferă cocktailurile nonalcoolice, iar aproape în egală măsură aceştia preferă cocktailurile alcoolice sau ambele.

„Consumul de cocktailuri în România este influenţat de trei factori: momentul de consum, ziua de 8 martie fiind ziua în care se consumă cele mai multe cocktailuri din an, locul îl care se consumă – românii aleg să consume cocktailuri mai mult atunci când se află într-o vacanţă, şi vremea de afară, având în vedere că majoritatea alege să consume un cocktail atunci când este soare afară”, a mai declarat Costin Gache. 

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite