Bogătaşii, zgârciţi cu rudele şi după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele urmaşilor apar rar  în testamentele bogaţilor
Numele urmaşilor apar rar în testamentele bogaţilor

Părinţii care au acumulat averi importante nu le garantează copiilor un viitor liniştit din punct de vedere financiar. Acest lucru se întâmplă pentru că multimilionarii tind să „uite" să-şi treacă rudele apropiate în testament.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, 5% din cei care au o avere cuprinsă între 1,2 milioane de euro şi 2,3 milioane de euro şi-au dezmoştenit deja rudele. Procentul creşte până la 13% în cazul celor care au averi de peste 12 milioane de euro.

S-a confirmat şi că banii creează tensiuni în sânul familiei, peste 37% din bogătaşi declarând că au avut parte de conflicte cu rudele apropiate din cauza banilor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii „avuţi" îşi dezmoştenesc copiii pentru a evita ca aceştia să risipească averile câştigate de-a lungul întregii vieţi, şi nu în urma disputelor.

Patru din zece respondenţi consideră că urmaşii lor nu au capacitatea de a le proteja averea, iar 6% din bogaţii britanici cred că a moşteni bani nu te face la fel de fericit precum a munci pentru ei, aşa că şi copiii trebuie să lupte din greu pentru a dobândi averi pe măsură. Milionarii din Orientul Mijlociu, Africa sau America Latină sunt mult mai încrezători în descendenţii lor, fiind mult mai dispuşi să-şi lase averea pe mâna copiilor.

Experţii cred că rezervele britanicilor pot fi corelate cu rata mare de divorţuri şi de recăsătorii. „De când a doua şi a treia căsătorie a devenit un lucru normal, relaţiile sunt mai complexe, cu copii şi fraţi vitregi. De aceea e mai greu de împărţit averea", a explicat unul dintre specialiştii care au participat la elaborarea studiului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite