Bill Gates şi relaţia cu duşmanul său de moarte. Scrisoarea care a dezvăluit adevarata sa părere despre Steve Jobs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gates şi Jobs s-au atacat adeseori, dar în ultima parte a vieţii lui Steve, cei doi au devenit apropiaţi
Gates şi Jobs s-au atacat adeseori, dar în ultima parte a vieţii lui Steve, cei doi au devenit apropiaţi

Fondatorul Microsoft a vorbit deschis despre sentimentele pe care le-a avut pentru rivalul său, Steve Jobs. „Nu am fost în niciun război. Am realizat produse grozave, iar competiţia a fost mereu un lucru pozitiv", a spus Gates.

S-au iubit şi s-au urât în acelaşi timp. Relaţia dintre Steve Jobs şi Bill Gates a fost una marcată de tensiuni de-a lungul timpului, însă lucrurile s-au schimbat în 2007, când Bill Gates a părăsit Microsoft pentru a pune bazele fundaţiei Bill şi Melinda Gates, scrie incont.ro. Aceasta a început să vorbească despre Jobs în termeni „umani", în ciuda faptului că Steve a fost adeseori dur în descrierile pe care le făcea rivalului său, cum ar fi aceea că este „lipsit de imaginaţie" şi „un pic îngust".

După trecerea în nefiinţă a lui Steve Jobs, Bill Gates a vorbit, pentru prima oară, despre sentimentele pe care le-a avut faţă de acesta. În mod surprinzător, a arătat că nu este un matematician care preferă numerele emoţiilor, aşa cum unii ar putea fi tentaţi să-l descrie. În ultimul an de viaţă al lui Jobs, Gates s-a apropiat de acesta. Cu câteva luni înainte să moară, fondatorul Microsoft i-a făcut o lungă vizită. „Am petrecut ore multe împreună şi am vorbit despre viitor", a declarat Gates.

Gates i-a trimis lui Steve o scrisoare cu puţin timp înainte de a deceda. „I-am spus lui Steve că ar trebui să se simtă grozav şi mândru faţă de tot ceea ce a realizat şi faţă de compania pe care a creat-o. I-am scris despre copiii săi pe care am apucat să-i cunosc", a mai spus fondatorul Microsoft. Acest ultim gest nu a fost unul de conciliere, a ţinut Bill Gates să precizeze: „Nu aveam ce pace să facem. Nu am fost în niciun război. Am realizat produse grozave, iar competiţia a fost mereu un lucru pozitiv. Nu a fost nimic de iertat între noi".

Scrisoarea pe care Bill Gates i-a trimis-o a fost foarte apreciată de Steve Jobs, ca dovadă că a păstrat-o lângă patul său până la final, după cum a declarat soţia fondatorului Apple.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite