Autorul cărţii „Cum să supravieţuieşti taurilor din Pamplona“, rănit la cursa din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul american Bill Hillman, coautor al volumului „Cum să supravieţuieşti taurilor din Pamplona“, s-a numărat printre răniţii din cea de-a treia zi a celebrelor curse cu tauri din Spania.

Scriitorul în vârstă de 32 de ani originar din Chicago, SUA, a fost rănit, ieri, în timpul uneia dintre cele mai periculoase curse de tauri organizate în cadrul Sărbătorii San Fermin, din Spania, informează site-ul Sanfermin.com.

Bill Hillman a alunecat pe stada pietruită, şi a căzut pe spate chiar înainte ca taurii să treacă, au povestit martorii.

Coarnele unui animal i-au provocat bărbatului două răni şi a fost dus de urgenţă la spital. El a fost operat, dar starea este acum stabilă, potrivit Associated Press.

Incidentul a fost surprins în imagini de fotografii agenţiilor de presă.

image

Scriitorul nu este la prima participare la cursele cu tauri din Pamplona. El a participa până acum la zece festivaluri, dar niciodată nu a fost rănit. Bărbatul a povestit experienţele într-un volum intitulat „Fiesta - How to survive the bulls of Pamplona“ („Fiesta - Cum să supravieţuieşti taurilor din Pamplona“), pe care a publicat-o recent împreună cu John Hemingway, Joe Distler şi Alexander Fiske-Harrison.

image

Anul trecut, 50 de curajoşi au ajuns la spital, iar în ultimii 100 de ani, 15 participanţi au plătit cu viaţa această distracţie extremă.

image

Festivalul San Fermin adună în fiecare an sute de mii de vizitatori din întreaga lume. Prima cursă cu tauri s-a desfăşurat pentru prima dată în Pamplona în 1922.

pamplona
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite