Volvo Cars şi Uber prezintă prima maşină pregătită pentru deplasare autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
volvo uber

Uber şi Volvo Cars au semnat în 2016 un acord în urma căruia au dezvoltat mai multe prototipuri menite să accelereze dezvoltarea deplasării autonome. SUV-ul Volvo XC90 prezentat astăzi este prima maşină de producţie care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă al Uber, este capabil să circule fără intervenţia şoferului.

Volvo Cars şi Uber au prezentat astăzi un model dezvoltat împreună capabil de deplasare autonomă, un pas înainte în colaborarea strategică dintre cele două companii.

Modelul XC90 este echipat cu caracteristici importante de siguranţă, care permit Uber să-şi instaleze cu uşurinţă propriul sistem de rulare autonomă, creând posibilitatea viitoarei integrări a maşinilor autonome în reţeaua Uber ca serviciu de ridesharing autonom.

Cea mai importante caracteristici ale autovehiculului autonom al Volvo Cars includ mai multe sisteme de back-up pentru funcţiile de frânare şi direcţie, precum şi de back-up al bateriei. În eventualitatea în care oricare dintre sistemele primare s-ar defecta, sistemele de back-up sunt proiectate să oprească imediat maşina. Pe lângă aceste sisteme de back-up, o serie de senzori sunt proiectaţi pentru sistemul de conducere autonomă pentru a manevra vehicului în siguranţă în mediu urban.

Atunci când va fi conectat la platforma Volvo, sistemul de conducere autonomă al Uber ar putea permite în viitor efectuarea de ridesharing autonom fără a mai fi nevoie de un Mission Specialist, un angajat Uber special instruit să opereze şi să supravegheze vehiculul în anumite zone adecvate deplasării autonome.

volvo uber

Autovehiculul de producţie prezentat astăzi face parte din acordul comercial dintre Volvo cars si Uber încheiat în 2016 pentru livrarea a zeci de mii de maşini pregătite de rulare autonomă în viitorii ani.

„Credem că tehnologia de conducere autonomă ne va permite să creştem siguranţa, valoarea pe care este fondată compania noastră” a declarat Håkan Samuelsson, preşedinte şi CEO al Volvo Cars. „Până la jumătatea deceniului viitor anticipăm că o treime din vânzări vor fi maşini complet autonome. Acordul nostru cu Uber reliefează hotărârea noastră de a fi furnizorul preferat al companiilor mondiale de ride-hailing”, a mai adăugat acesta.

„Colaborarea strânsă cu producători auto ca Volvo este esenţială pentru construirea efectivă a unei flote autonome sigure şi eficiente” a afirmat Eric Meyhofer, CEO al Uber Advanced Technologies Group. „Volvo Cars este cunoscută pentru dedicarea faţă de siguranţă, care reprezintă fundamentul celui mai nou vehicul cu conducere autonomă. Împreună cu tehnologia noastră de conducere autonomă, acest vehicul va fi un ingredient-cheie în gama de produse autonome a Uber”.

Volvo Cars intenţionează să folosească un concept similar de vehicul pentru introducerea viitoarelor maşini cu conducere autonomă la începutul deceniului 2020. Aceste tehnologii, care vor fi introduse pe noua generaţie de modele Volvo bazate pe arhitectura SPA2, vor include caracteristici menite să permită conducere autonomă nesupervizată în zone clar delimitate cum ar fi autostrăzi şi şosele de centură.

Potrivit Volvo Cars, conducerea autonomă poate genera potenţiale beneficii de siguranţă rutieră pentru întreaga societate atunci când toate autovehiculele vor fi autonome. Până se va ajunge în acest punct, tehnologia le poate oferi clienţilor o experienţă de condus mai bună, prin eliminarea manevrelor obositoare de oprire şi pornire în condiţii de trafic aglomerat.

volvo uber
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite