Volkswagen CrossBlue Coupe, un rival pentru BMW X6? Conceptul ar putea deveni realitate pe piaţa europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Volkswagen
FOTO Volkswagen

Nemţii de la Volkswagen ar putea aduce pe piaţa europeană un SUV-coupe care să rivalizeze cu similarul BMW X6. În cazul în care va primi undă verde, acesta va completa gama SUV-ului Touareg, pentru a atrage mai mulţi clienţi.

Deşi Volkswagen şi BMW sunt mărci diferite din punct de vedere al raportării la piaţa auto, nemţii din Wolfsburg au realizat că pentru a ţine pasul cu o industrie ce evoluează tot mai rapid, au nevoie de automobile pentru toate segmentele, fie ele premium sau de volum. Întrucât Audi ar putea aduce un model rival pentru BMW X6 în categoria premium, Volkswagen pregăteşte un automobil poziţionat identic pe piaţă, dar cu pretenţii mai scăzute.

Conform unui oficial al mărcii germane, citat de Autonews Europe, în eventualitatea lansării unei versiuni de serie a conceptului CrossBlue, publicul vizat a devenit cel de pe Bătrânul Continent, în ciuda target-ului iniţia, piaţa din Statele Unite ale Americii.

Conceptul CrossBlue a fost prezentat în această săptămână în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, debutul oficial fiind înregistrat în aprilie, la Shanghai. O versiune cu şapte locuri a crossover-ului german a fost prezentată la Detroit, în luna ianuarie a acestui an.

Conform aceluiaşi oficial, încă nu au fost stabilite detaliile de producţie, dar este foarte posibil ca anul 2016 să înregistreze debutul modelului CrossBlue pe piaţa din Statele Unite. Cu ajutorul acestuia, oficialii germani speră să atingă targetul de 800.000 de automobile comercializat anual începând cu 2016. Versiunea americană a crossover-ului ar putea fi produsă fie în Chattanooga, Tennessee, sau într-o uzină Volkswagen din Mexic.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite