VIDEO Volkswagen I.D.R Pikes Peak va avea propria pagină în istoria motorsportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volkswagen s-a dus în America dorind să obţină cel mai bun timp, pe urcarea de la Pikes Peak, în categoria vehicule electrice. O provocare care s-a finalizat cu un nou record mondial absolut.

Romain Dumas la volanul prototipului Volkswagen I.D.R Pikes Peak a ajuns în vârf după 7 minute şi 57 secunde. O performanţă care dizolvă timpul semnat de Sebastien Loeb, de 8 minute şi 13 secunde, timp considerat de mulţi intangibil. Celebra urcare de la Pikes Peak, a reprezentat în timp o provocare pentru legende ale motorsportului, au semnat timpi aici -  Walter Röhrl , Michèle Mouton , Stig Blomqvist , Nobuhiro Tajima  şi Rod Millen şi fiul său Rhys.

I.D. R Pikes Peak este vârful de lance al familiei I.D., acea invazie de modele electrice promise de Volkswagen, dar care încă nu ne-a oferit niciun model de serie... încă. Totuşi, este impresionant cum VW s-a mobilizat atât de repede şi a reuşit să scoată din neant un prototip electric care să doboare recordul pe urcarea de 19,99 km care este compusă din 156 viraje.

Volkswagen I.D.R Pikes Peak va avea propria pagină în istoria motorsportului

I.D. R Pikes Peak are o masă de sub 1.100 kg, 500 kW/ 680 CP şi o aerodinamică extrem de avansată. Una dintre provocările impuse de regulament, a fost aceea de a putea încărca bateriile în mai puţin de 20 minute, cu ajutorul generatoarelor de la linia de start alimentate cu glycerol.

De la anunţul participării la ediţia din 2018 şi până la start au trecut doar 250 de zile, timp în care I.D.R Pikes Peak a fost dezvoltat de la zero împreună cu divizia Volkswagen R, ANSYS, Michelin Integral e-drive şi OMP. Şi ceva ne spune că este abia primul pas, cele 7 minute şi 57 secunde reprezintă o nouă provocare care în mod cert va fi depăşită.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite