VIDEO Noua gamă Renault Megane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua gamă Renault Megane

Noua gamă Renault Megane va fi disponibilă în România în a doua parte a anului acesta. Un facelift al gamei Megane care aaduce în gamă şi o versiunea plug-in hibrid cu o autonomie electrică de până la 65 km.

Marea noutate este electrificarea compactei franceze. Megane E-Tech Plug-in va oferi un sistem hibrid de 160 CP, o bună parte din experienţa acumulată de constructorul francez în Formula 1 la capitolul recuperare de energie regăsindu-se pe acest model. 

GALERIE FOTO

Tehnologia E-TECH Plug-in a fost dezvoltată de echipa de ingineri Renault şi a făcut obiectul a peste 150 de brevete. Aceasta utilizează elemente proiectate în cadrul Alianţei, cum ar fi noul motor de 1,6 litri cu 4 cilindri alimentat cu benzină, însoţită de două motoare electrice şi o cutie de viteze inovatoare multimode. Această transmisie fără ambreiaj promite performanţe foarte bune.

Cu bateria sa de 9,8 kWh (400V), Noul Megane E-TECH plug-in poate funcţiona 100% electric până la 135 km/h. Eficienţa sistemului său de gestionare a energiei îi permite să afişeze o autonomie de 50 de km în ciclul combinat WLTP şi până la 65 de km în ciclul urban WLTP City, fără a folosi motorul termic.

Disponibil la lansare pe Noul Megane Estate motorul E-TECH Plug-in va fi, de asemenea, oferit ulterior pe versiunea hatchback.

Noul MEGANE R.S. Line

Versiunea R.S. Line îşi face apariţia în familia Megane pentru a înlocui vechea echipare GT Line. Cu un conţinut mai bogat, linia R.S. Line reprezintă mai mult decât o simplă schimbare de nume. Atât design-ul exterior, cât şi cel interior, adoptă un aspect mai sportiv pentru a satisface aşteptările unui număr cât mai mare de clienţi care doresc o diferenţiere puternică printr-un design dinamic.

Noul MEGANE R.S.

Versiunile sportive ale lui Megane, sub badge-ul R.S., si-au câştigat recunoaşterea drept modele de referinţă, în special R.S. TROPHY-R care a obţinut un nou record în 2019 pe faimosul circuit Nürburgring.

Pentru reînnoirea sa, noul Megane R.S. adoptă o gamă centrată pe un singur motor 1.8 turbo cu injecţie directă de 300 CP (220 kW), ca pe versiunea TROPHY. Acest motor rezultat din sinergiile Alianţei este prezent şi pe Alpine A110. De asemenea, cuplul creşte pentru a ajunge la 420 Nm (+30 Nm) pe cutia de viteze EDC şi 400 Nm pe cutia de viteze manuală. Acest câştig de putere se traduce printr-o acceleraţie mai bună, inclusiv la turaţii mari, în timp ce cuplul - unul dintre cele mai bune din categorie – asigură bucuria şi plăcerea de o conduce.

Şasiul Sport 4CONTROL oferă agilitate maximă în virajele strânse şi stabilitate în curbele rapide. Un nou monitor R.S. poate afişa în timp real numeroşi parametri ai vehiculului.

Noua gamă Renault Megane

Noul MEGANE R.S. TROPHY

Un reper pentru performanţele foarte înalte, New Megane R.S. TROPHY este proiectat pentru circuit. Acesta se deosebeşte de versiunea de serie în special prin şasiul său Cup, care devine exclusiv pentru acesta, asociat cu motorul 1.8 turbo de 300 de cai putere. Şasiul Cup oferă un diferenţial mecanic Torsen® cu alunecare limitată care sporeşte precizia în viraje şi tracţiunea la ieşirea din curbe. Dispune de amortizoare şi suspensii a căror rigiditate a fost crescută cu 25% şi, respectiv, cu 30%,  iar bara anti ruliu are o setare modificată cu 10% comparativ cu Megane R.S.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite