VIDEO Mercedes-Benz a construit cea mai impunătoare structură din istoria Festivalului Vitezei de la Goodwood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mercedes-Benz
FOTO Mercedes-Benz

Evenimentul britanic a căpătat de la an la an o importanţă tot mai mare, crescând exponenţial datorită mediilor sociale şi Internetului. În acest fel, Goodwood şi al său Festival al Vitezei au devenit un loc de pelerinaj pentru fanii industriei auto din toată lumea.

O parte din succesul acestui eveniment este datorată celebrelor sculpturi cu tematică auto, din ce în ce mai impunătoare şi mai extravagante.

Anual, un producător este invitat să decoreze curtea Castelului Goodwood. Dacă anul trecut am admirat un monument dedicat celor 50 de ani de Porsche 911, în 2014 a venit rândul celor de la Mercedes-Benz să omagieze bogata istorie în Motorsport (120 ani), precum şi 100 de ani de la câştigarea Marelui Premiu al Franţei din 1914.

Şi nu au facut-o oricum, ci prezentând publicului cea mai complexa structură din istoria Festivalului Vitezei de la Goodwood, una înaltă de 26 de metri, lungă de 90 de metri şi care cântăreşte nu mai puţin de 160 de tone. Aceasta reprezintă evoluţia continuă a motorsportului, precum şi bogatul istoric Mercedes-Benz în lumea curselor.

Simbolistica monumentului este asigurată de un monopost modern de Formula 1 şi o superbă "Săgeată argintie" din 1934, Mercedes-Benz W25, la volanul căreia pilotul Manfred von Brauchitsch s-a impus pe celebrul Nurburgring.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite