TOP 15 cele mai puternice maşini din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hennessey
Venom GT
Hennessey Venom GT

Puterea este un sentiment copleşitor care, în lumea pasionaţilor de maşini, nu poate fi stăvilit decât cu şi mai mulţi cai putere. Prin urmare, de la apariţia automobilului şi până în prezent, constructorii nu au încetat niciun moment să dezvolte automobile de stradă din ce în ce mai puternice.

Pragul de 1.000 CP a fost trecut demult, iar după Salonul Auto de la Geneva 2016 vorbim de peste 2.100 CP, putere după care şi maşinile de curse plâng. 

10. Ultima Evolution Coupe – Animat de un V8 supraalimentat de 6.8 litri supercar-ul britanic accelerează 0-100 km/h în 2.3 sec, ajunge la 160 km/h în 4.9 sec. şi parcurge 400 de metri, cu start de pe loc, în 9.2 sec.. Ultima Evolution Coupe este una dintre cele mai rapide maşini şi cântăreşte doar 950 kg şi costa cât o zecime de Veyron.

9. Bristol T Fighter – Desenat de un fost inginer de la Brabham Formula One, Bristol T Fighter are sub capotă un motor de Viper supraalimentat, care produce 1.012 CP si un cuplu de 1.036 Nm. Din păcate, maşina despre care micuţul producator britanic afirma că poate atinge 430 km/h a rămas la nivel de concept.

...

VEZI TOP 10 cele mai puternice maşini din lume pe Viteze.ro

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite