Taxa de prima înmatriculare, auto sau de poluare, restituită integral de stat. Dobânda pe 14 ani cine o plăteşte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de prima inmatriculare initiata de Guvernul Tariceanu, hulita dar pastrata cu sfintenie de PDL, desi Comisia Europeana a declarat-o discriminatorie, pana in 2013, cand a fost transformata in ”Timbru de mediu”, va fi restituita integral de stat. Potrivit ordonanţei publicate în Monitorul Oficial, toti proprietarii care au platit taxa de ”inmatrico-poluare”, intre 1 ianuarie 2007 si 1 martie 2013, isi vor recupera banii.

Cum se va restitui exact birul si daca la vanzarea masinilor cu taxa recuperata se va plati timbrul de mediu actual, adica daca ce iei pe mere da noul proprietar pe pere, vom afla dupa publicarea normelor de aplicare. De asemenea, ar fi interesant sa aflam daca statul, noi contribuabilii, va plati si dobanda pentru banii „imprumutati” pe 14 ani de la proprietarii care si-au cumparat masini in 2007 si inca le mai au sau, macar, mai detin actele automobilului si pe cele doveditoare pentru plata taxei de prima inmatriculare.

De ce dobanda? Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit prin Decizia Nr. 14 din 22 iunie 2015, publicata in Monitoru Oficial Nr. 728, Partea I, din 29 septembrie 2015, ca persoanele care au obtinut in instanta restituirea taxei de prima inmatriculare, a taxei de poluare sau a taxei privind emisiile poluante trebuie sa primeasca „dobanda fiscala prevazuta de dispozitiile art. 124 alin. (1) si (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala...

AFLĂ totul despre restituirea taxei de poluare pe Viteze.ro

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite