Renault reînvie celebrul R 5 Turbo în varianta electrică FOTO VIDEO

0
0

Renault reînvie modelul 5 cunoscut și ca R 5, iar producătorul francez a făcut publice primele imagini cu mașina electrică care va fi dezvăluită publicului în timpul Salonului Auto de la Paris.

Modelul are un aspect foarte agresiv FOTO Renault
Modelul are un aspect foarte agresiv FOTO Renault

Renault a publicat trei fotografii cu noul show car și acestea dezvăluie un model cu trei uși cu aspect sportiv, cu o aripă spate fixă gigantică în spate, arată motor1.com. Din câte putem vedea, conceptul Renault 5 primește un nou pachet aerodinamic, cu aripi mai largi, difuzoare în bara de protecție, praguri laterale extinse, dar și cu roți foarte late.

Producătorul spune că acest nou concept vine tocmai la timp pentru sărbătorirea a 50 de ani de la apariția clasicului Renault 5. Prototipul care va fi expus la Paris va servi drept „un tribut contemporan adus celor mai legendare versiuni sportive ale sale”, iar compania se referă cel mai probabil la Renault 5 Turbo. Construită între 1980 și 1986 în două generații, modelul este încă considerat unul dintre cele mai reușite mașini pe care Renault le-a produs vreodată.

Reinterpretarea modernă, spune Renault, este pur electrică și se inspiră din lumea jocurilor video. Din păcate, nu există specificații care să vină cu imaginile teaser, deși firma spune că conceptul Renault 5 va „combina exuberanța remarcabilă cu performanța la nivel înalt”.

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri