Ce maşini fac ruşii în loc de Duster: „chinezării” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO jacen.jac.com.cn
FOTO jacen.jac.com.cn

După ieşirea Renault de pe piaţa rusă, fabrica de lângă Moscova a fost transformată în Uzina de Automobile Moskvici, iar directorul general al societăţii pe acţiuni KAMAZ, Serghei Kogogin, şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au semnat un acord de cooperare în dezvoltarea maşinilor dedicate transportului de pasageri.

KAMAZ va acţiona în calitate de partener tehnologic al proiectului, în organizarea procesului de producţie, asta pentru că, aşa cum spus oficialii ruşi, citaţi de autoblog.md, francezii de la Renault nu au lăsat în fabrică „nici tehnologii, nici documentaţie de construcţie, nici componente care ar trebui să asigure producţia”, iar în plus, din cauza respingerii intenţionate a furnizorilor ruşi de componente şi a tranziţiei la piese de schimb străine, producţia de maşini la Moscova va trebui să înceapă practic de la zero.

Conform sursei citate, în primă fază, se vor asambla cel puţin trei modele ale chinezilor de la JAC Motors care vor ajunge în Rusia în kituri CKD. „Împreună cu partenerul nostru tehnologic, am conturat un program pentru reluarea activităţilor la actuala fabrică numită Moskvici. În prima etapă, vom fi angajaţi în asamblarea de kituri CKD de maşini din ţări prietenoase cu noi, în a doua etapă – o localizare mai profundă a acestei producţii şi, în paralel cu acest proces, fără a aştepta niciun prim rezultat, de astăzi începem să lucrăm la crearea propriei platforme pentru o maşină electrică sub marca Moskvici”, a declarat Serghei Sobianin. 

JS4 şi iEVS 4

Între altele, în uzinele în care Renault a fabricat până la începerea războiului modelul Duster va fi produs un mic SUV denumit JS4, dar se are în vedere şi asimilarea modelelor electrice precum iEVS 4. 

Cel puţin teoretic, conform informaţiilor publicate de producătorul chinez, JS4 are unele caracteristici interesante şi oferă chiar şi unele echipamente de siguranţă cum ar fi şase airbaguri sau sistem de monitorizare a presiunii în pneuri. Câtă siguranţă oferă aceste dotări nu e clar, deoarece modelul nu a fost testat la accident de EuroNCAP sau de alte organizaţii similare. 

Pe de altă parte, conform producătorului chinez, modelul electric are o autonomie teoretică de 402 kilometri, care poate fi extinsă până la 500 de kilometri dacă se circulă cu o viteză constantă de 60 de kilometri pe oră. Încărcarea rapidă a iEVS 4 până la o capacitate de 80% a bateriei se poate face în 45 de minute. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri