Preţul Daciei Spring creşte în România şi se apropie de cel din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dacia spring foto renault romania

Dacia a scumpit din nou modelul electric produs în China, Spring, al cărui preţ a ajuns la 21.800 de euro, potrivit unui anunţ postat pe grupul de Facebook „Dacia Spring Romania (Oficial)”.

De data aceasta, avansul preţului a fost de 400 de euro, mai arată sursa citată, după ce la scumpirile anterioare acesta a atins şi 600 de euro. Drept urmare, dacă în toamna trecută preţul cu tot cu subvenţie Rabla Plus şi cu o maşină casată prin Rabla Clasic se reducea la mai puţin de 9.000 de euro, astăzi preţul unui automobil Spring este de 10.900 de euro, fără alte costuri de achiziţie şi înmatriculare, diferenţa de 1.900 de euro fiind plătită de cumpărător din propriul buzunar. 

Cu preţuri crescute în România, Dacia vinde Spring cu numai 19.800 de euro în Franţa, dar cu 22.550 de euro în Germania. În Spania, modelul electric este comercializat la un preţ de 20.205 euro, iar în Portugalia, preţul de plecare este de numai 19.600 de euro. Apoi, în Belgia, Dacia Spring are preţuri care pleacă de la 19.990 de euro, iar dealerii bulgari cer pentru model 21.356 de euro. Astfel, se poate observa că în România Spring are preţul cel mai mare din Europa dacă excludem piaţa din Germania, unde modelul electric de la Dacia este mai scump. 

Dacia Spring s-a vândut în peste 27.000 de exemplare în Europa anul trecut, fiind pe locul 14 între maşinile electrice la vânzare în Europa. 

Dotările şi preţul iniţial 

Cu cataloagele de precomenzi deschise în primăvara lui 2021, modelul 100% electric Dacia Spring a trecut deja prin mai multe modificări ale preţului. Într-o primă fază, pe 20 martie 2021, Dacia a anunţat deschiderea precomenzilor pentru România, iar preţul menţionat atunci era de 18.100 euro (TVA inclus). Acest cost se referea la singura variantă disponibilă, Confort Plus, care includea o serie de echipamente de siguranţă, precum limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbaguri, buton SOS, aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă. Totodată, maşina includea sistem de navigaţie şi multimedia cu ecran tactil de 7 inch, cablu de încărcare şi asistenţă video la parcarea cu spatele. Pe lângă dotările de serie, maşina putea fi comandată, opţional, şi cu adaptor încărcare rapidă.

Tot în martie 2021, cei de la Dacia menţionau că în timp vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare Comfort, disponibilă la preţul de 16.800 de euro. Surprinzător sau nu, această variantă nu a mai ajuns niciodată în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite