Rabla care valorează o avere: suma impresionantă la care a fost evaluat un model Aston Martin din 1959, fără motor, roţi şi scaune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii sunt de părere că după ce va fi reparată, maşina ar putea valora 800.000 de euro. FOTO telegraph.co.uk
Specialiştii sunt de părere că după ce va fi reparată, maşina ar putea valora 800.000 de euro. FOTO telegraph.co.uk

Proprietarul unuia dintre cele 149 de exemplare Aston Martin DB4 produse între 1958 şi 1963 a decis să vândă automobilul după 30 de ani în care nu a reuşit să-l recondiţioneze. Maşina nu mai are motorul ataşat, nici roţile din faţă sau scaunele, dar şi în aceste condiţii poate să primească o sumă destul de mare. Specialiştii estimează că valoarea modelului va creşte enorm după recondiţionare.

Modelul clasic Aston Martin DB4 Serie 1 este exemplarul cu numărul 78 din cele 149 de bucăţi produse între 1958 şi 1963.

Proprietarul a decis să o scoată la vânzare şi, chiar dacă maşina arată deplorabil, aceasta valorează 200.000 de euro, atât cât cere acesta, consideră specialiştii, conform publicaţiei „The Telegraph”. Colecţionarii sunt interesaţi să cumpere maşini vechi, după care le recondiţionează în dorinţa de a avea un model aparte.

Odata cu debutul modelului DB4, petrecut la Salonul Auto de la Londra din octombrie 1958, pentru firma britanica Aston Martin începea o noă etapa datorită utilizării motoarelor cu 6 cilindri, care a ajutat marca să devină  cunoscută la nivel mondial.

Actualul proprietar a cumpărat maşina în anul 1986, la scurt timp după ce i se montase un nou motor. Pentru că s-a mutat din Franţa, maşina a fost abandonată într-un garaj.

800.000 de euro, valoarea estimată după renovare 

Bijuteria auto a fost scoasă la lumină după 30 de ani şi va fi licitată în acest weekend, în localitatea Beaulieu din Franţa, colecţionari din toată lumea fiind interesaţi să achiziţioneze automobilul pentru a-l recondiţiona. Specialiştii sunt de părere că după ce va fi reparat, investiţie care va fi destul de consistentă în funcţie de cât de atent se va face reparaţia, ar putea valora 800.000 de euro. Cel mai mic preţ cu care ar putea fi vândută după restaurare este de 468.000 de euro. 

aston martin telegraph.co.uk

FOTO telegraph.co.uk

„Vânzarea unui model DB4 a fost întotdeauna considerat un eveniment. Odată renovat, valoarea vehiculului va creşte incredibil”, a explicat specialistul auto John Polson pentru The Telegraph.

Aston Martin DB4 are motor cu 6 cilindri în linie, de 3,7 litri, atinge 225 de km/oră şi poate să ajungă de la 0 la 97 de km în 9 secunde. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite