Prima imagine cu Jaguar C-X17 Sport Concept, vedeta britanicilor de la Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Jaguar
FOTO Jaguar

Jaguar a pregătit pentru Frankfurt un concept ce prefigurează un posibil viitor model al mărcii, pregătit să ia cu asalt segmentul crossoverelor.

Deşi mulţi se temeau că transferul companiilor Jaguar şi Land Rover în portofoliul indienilor de la Tata ar putea fi un imens pas înapoi pentru companiile insulare, iată că primim contraexemple de la Salon la Salon. Cel mai nou dintre acestea poartă numele C-X17 Sport Concept şi reprezintă un crossover de lux, ce ar putea rivaliza cu iminentul Porsche Macan.

Odată cu noul concept, Jaguar va prezenta şi o nouă platformă modulară din aluminiu, botezată Premium Lightweight Arhitecture (PLA), care ar putea fi implementată pe automobilul derivat din acest concept, dar şi pe un eventual sedan entry-level, menit să atragă clienţii triadei Audi A4 - BMW Seria 3 - Mercedes-Benz Clasa C.

Având în vedere bogatul istoric al englezilor în motorsport, vocile spun că primul SUV din gama Jaguar va fi clar orientat spre sportivitate, categoria off-road fiind tratată cu minim interes. Aşadar, C-X17 Sport Concept ar putea da naştere unui crossover de lux, destinat şoferilor tineri, mai dornici de viteză decât de off-road.

Conceptul britanic va fi acompaniat la standul de la Frankfurt de fraţii din noua gamă "R" de la Jaguar, XJR şi XFR-S, alte prezenţe notabile fiind modelele XF Sportbrake şi revelaţia F-Type.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite