VIDEO Modă controversată.Dansul la bară, sport pentru fetiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele britanice practică dansul la bară alături de fiicele lor, un sport pe care acestea îl consideră benefic pentru dezvoltarea fizică a micuţelor FOTO Daily Mail
Mamele britanice practică dansul la bară alături de fiicele lor, un sport pe care acestea îl consideră benefic pentru dezvoltarea fizică a micuţelor FOTO Daily Mail

Dansul la bară era până de curând privit ca o activitate erotică menită să incite imaginaţia bărbaţilor dornici de senzaţii tari. În ultimii ani se discută tot mai des despre posibilitatea ca această formă de exprimare să devină sport olimpic, iar şcolile de dans la bară au devenit o modă în mai multe ţări europene şi în SUA. Printre practicanţi se numără şi fetiţe care învaţă să-şi controsioneze trupul cot la cot cu mamele lor.

Fenomenul dansului la bară ca sport este extrem de popular în Marea Britanie, unde se pare că fiecare oraş important beneficiază de cel puţin o sală care organizează astfel de cursuri.

Ideea de a-şi menţine corpul în formă practicând mişcările solicitante presupuse de dansul la bară cucereşte tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, inclusiv mame care îşi încurajează fiicele să-şi dezvolte astfel un corp armonios. Aşa că în loc să-şi mai ducă fetele la balet, mulţi părinţi aleg şcolile de dans la bară.

Instructori speciali pentru copii 

Jurnaliştii de la Daily Mail au prezentat exemplele mai multor mame care consideră că dansul la bară este benefic pentru fetiţele lor. Alexis are şapte ani şi a început să se joace cu bara verticală înainte să poată merge în picioare. Acum este capabilă să execute adecărate acrobaţii în sala de curs, sub privirile admirative ale mamei şi ale instructorului.

Interesul crescut faţă de această formă de exerciţiu fizic i-a determinat pe cei care organizează astfel de cursuri să pregătească antrenori special pentru copii. De altfel, la sala de curs unde merge Alexis sunt primiţi copii începând de la vârsta de patru ani.  

image

La şapte ani, Alexis este deja o profesionistă a dansului la bară FOTO Daily Mail 

„Nu mă interesează ceea ce gândesc alţii despre acest sport, atâta timp cât eu nu împărtăşesc aceeaşi părere. Fata mea se menţine în formă, este mai sănătoasă. Ceea ce se întâmplă la aceste cursuri nu are nimic de-a face cum se se întâmplă în cluburile de striptease“, este de părere mama lui Alexis, Jean Heaton. 

„Se maturizează sexual înainte de vreme“

Psihologul britanic Emma Kenny este de părere că mamele care fac această alegere pentru copilele lor nu reuşesc decât să le încurajeze să-şi folosească trupurile într-un mod sexual. „Copiii aceştia sunt forţaţi să se maturizeze sexual înainte de vreme“, a adăugat specialistul.  

În ciuda părerilor exprimate în repetate rânduri de psihoterapeuţi, dar şi de medici, care consideră că efortul fizic intens poate provoca probleme unui copil aflat în creştere, există şi o Federaţie Internaţională a Sportului la Bară. Federaţia a introdus luna trecută noi reguli în dorinţa de a schimba percepţia negativă legată de această posibilă viitoare disciplină sportivă. Printre altele, s-a decis ca participanţii la competiţii de acest gen să evite mişcările cu o încărcătură mult prea erotică.

Pe de altă parte, propietara unui studio din Anglia unde se predau cursuri de dans la bară, încearcă să-i liniştească pe cei îngrijoraţi de efectul pe care acest trend ar putea să-l aibă asupra minorilor: „Nu le învăţăm pe aceste fetiţe cum să se dezbrace. Nu poţi compara mersul la un club de striptease cu venitul la o sală unde bara se foloseşte ca instrument de fitness. Sunt două stiluri complet diferite de dans la bară“.  

Tabley, o altă englezoaică, mama a trei copii, a început să ia lecţii de dans la bară în urmă cu doi ani. A reuşit să slăbească în timp record graţie efortului depus la cursuri, iar de curând a început să o însoţească la sală şi fiica ei, Holly, în vârstă de 9 ani.

„La început, soţul meu mi-a spus că nu vrea ca fiica mea să facă ceva atât de dezgustător, dar după ce a văzut ce se întâmplă la cursuri şi-a schimbat părerea“, a povestit Tabley, care şi-a instalat o bară chiar în sufrageria propriei case pentru a putea să exerseze mai des alături de fiica ei. 

Întrebată ce-i place atât de mult la dansul la bară, micuţa Holly a mărturisit: „Mă face să am mai multă încredere în mine. Vreau să devin mai flexibilă şi, în acest fel, să fiu mai populară la şcoală.“ 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite