Piesele auto – o piaţă de un miliard de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa de componente auto din România va recupera anul acesta scăderea raportată în 2010, de circa 5%, ajungând din nou la nivelul înregistrat în 2008 şi 2009, de un miliard de euro, potrivit estimărilor CarFrance.

Previziunile optimiste sunt bazate şi pe faptul că în acest an ies din garanţie 280.000 de autoturisme noi cumpărate în 2008, din care cele mai multe sunt Dacia,circa 80.000 de unităţi.

În prezent, în România circulă 4,3 milioane de automobile, din care 2,8 milioane (67%) au o vechime mai mare de şase ani, reiese din datele Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Anul trecut, piaţa de piese auto, împărţită în mod egal între producători OEM (care furnizează piese în ambalajul mărcii auto) şi aftermarket (specializaţi), a avut o valoare de circa 950 de milioane de euro.

Potrivit firmelor care livrează piese auto, cele mai căutate au fost: filtrele originale de combustibil Logan (euro 3, euro 4), filtrele provenite de la producători renumiţi (de aer, ulei, polen), distribuţia originală Logan, plăcuţele frână, discurile de frână, accesoriile Dacia/Renault şi ştergătoarele originale Renault. Principalii clienţi sunt companiile renumite din România care îşi administrează flotele proprii încercând reducerea costurilor de întreţinere prin achiziţia directă a consumabilelor şi companiile de taxi.

În 2011, cele mai căutate piese auto vor fi, în continuare, „consumabilele" (filtre, ulei, plăcuţe de frână, etc) pentru modelele Logan, Clio şi Megane. Pentru Duster, românii caută „consumabile" şi accesorii (cotieră, plastice contra vântului uşi faţă/spate). ; 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite