Pentru apă curată: patru parteneri importanţi lansează o misiune de ecologizare în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ecologizare dunare

Patru parteneri, o viziune: Ferry Porsche Stiftung, Audi Environmental Foundation, BABOR şi start-up-ul ecologic everwave lucrează împreună pentru un viitor curat. Pentru a marca Ziua Pământului de pe 22 aprilie, cei patru parteneri trimit în România o ambarcaţiune de colectare a deşeurilor din ape curgătoare. Nava va petrece următoarele cinci săptămâni îndepărtând plasticul şi alte deşeuri din Dunăre.

Ambarcaţiunea numită CollectiX, este echipată cu bandă transportoare şi senzori inteligenţi, care colectează informaţii despre cantitatea, tipul şi compoziţia deşeurilor. Aceste date vor ajuta la dezvoltarea unei soluţii pe termen lung şi a unor strategii preventive pentru regiune, dincolo de munca iniţială de eliminare a deşeurilor. „Sustenabilitatea este printre cele mai importante probleme ale timpului nostru din punct de vedere economic, ecologic şi social. Copiii şi tinerii în special sunt aproape de inima Fundaţiei Ferry Porsche. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu parteneri pentru a face mediul un pic mai curat”, spune Sebastian Rudolph, CEO al Fundaţiei Ferry Porsche.

Peste 11 milioane de tone de plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an. O mare parte ajunge pe căi navigabile precum Dunărea. Fluviul, care îşi are originea în Germania şi trece prin 10 ţări, este unul dintre cele mai puternic poluate cursuri de apă din Europa. Anul trecut, Audi Environmental Foundation, BABOR şi everwave din Serbia au scos peste 3,2 tone de plastic din Dunăre.

Cu Fundaţia Ferry Porsche la bord, misiunea câştigă acum un nou impuls: colaborarea va extinde şi va intensifica semnificativ campania de curăţare. Pe lângă utilizarea ambarcaţiunilor, partenerii plănuiesc şi o campanie extinsă de informare care are ca scop creşterea gradului de conştientizare şi promovarea acţiunii durabile.

ecologizare dunare
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite