Negocieri: Jeep ar putea asambla Willys-ul modern la Uzina Mecanică Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeep J8 din dotarea armatei peruane
Jeep J8 din dotarea armatei peruane

România a pierdut şansa de a găzdui o fabrica de motoare Daimler, constructorul german alegând să investească circa 500 de milioane de euro în Polonia, din cauza infrastructurii precare, dar ar putea asambla Willys-ul modern, vehicule militare Jeep J8.

Reprezentanţii grupului Fiat-Chrysler s-au întâlnit astăzi, la Bucureşti, cu cei ai Uzinei Mecanice din Bucureşti, precum şi cu oficiali ai Companiei Naţionale Romarm. La negocieri a fost prezent şi însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dean Thompson, informeaza Agerpres.

Jeep Willys este o adevărată emblemă a celui de-la doilea Război Mondial şi un izvor de inspiraţie pentru off-roader-ele civile. Şi, chiar dacă în ultimii ani, Armata Americană a preferat Humvee-urile, Jeep a rămas unul dintre cei mai importanţi producători de vehicule militare. Prin urmare, asamblarea de J8 în fabrica din care, pe vremuri, au ieşit sute de tancuri, dar acum nu mai funcţionează decât la 10% din capacitate,  ar fi o oportunitate de neratat.

AFLĂ mai multe detalii despre Jeep J8 pe Viteze.ro

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite