Hyundai Kona Electric este disponibil în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

Peisajul modelelor electrice devine tot mai aglomerat şi pe piaţa din România. Hyundai Kona electric, un model cu o autonomie în ciclu WLTP de 449 km, este disponibil în reţeaua de dealeri Hyundai Auto România.

Preţurile pentru Kona Electric pornesc de la 35.272 € cu TVA inclus, în varianta de 136 CP, nivel de echipare Highway. Faţă de preţul de listă, reţeaua Hyundai Auto România oferă în acest moment o reducere în valoare de 1.500 € cu TVA inclus.

„Hyundai Auto Romania introduce în gamă un nou model ultra-eficient, Kona Electric. Kona devine astfel un produs complet. Disponibil iniţial cu motorizari turbo de până la 177 CP, transmisie 2 x 4 sau 4 x 4, clienţii pot opta acum şi pentru versiunile hibrid şi electric. Toate acestea poziţionează Kona ca un model iconic pentru nivelul tehnologiilor dezvoltate de Hyundai”, a declarat Teodor Brusalis, director executiv Hyundai Auto România.

Autonomie de până la 449 km

Bateria de 64 kWh ofera o autonomie de până la 449 km (conform testelor WLTP).

Încărcare rapidă

Conectat la un încarcator rapid de 100 kW, acumulatorul de 64 kWh poate fi încărcat până la 80% în doar 54 min. Cu încărcătorul on-board de 10,5 kW care functionează la curent alternativ (AC), pentru pachetul cu baterie de 64 kWh, procesul durează 7 h 30 min, respectiv 4 h 50 min pentru cea de 39,2 kWh.

Propulsie electrica – pana la 204 CP

Autovehiculul beneficiază de două variante de propulsoare, oferind clientilor unul dintre cele mai puternice motoare electrice. Astfel, bateria de 64 kWh este asociată cu un propulsor de 204 CP (150 kW). Cu un cuplu de 395 Nm, Kona Electric accelereaza de la 0 la 100 km/ h in doar 7,6 sec. Pentru versiunea de bază, capacitatea bateriei este de 39,2 kWh, motorul dezvoltând 136 CP (100 kW).

Modulul shift-by-wire permite functionarea optima a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului reglabil de franare regenerativa, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil.

hyundai kona electric

Siguranta si conectivitate

Kona Electric pune la dispozitia clientilor o gama variata de dotari de conectivitate, precum sistemul de infotainment cu display central de 10,25 inchi, care integreaza navigatia, functiile media si cele de conectivitate (Apple CarPlay si Android Auto), dar şi funcţia de încărcare wireless. Conducătorul auto beneficiază, de asemenea, şi de un ecran de bord de 7 inchi, pe care sunt afişate detalii despre condus şi despre performanţele autovehiculului, precum şi de un Head-Up Display.

Pachetul Hyundai SmartSense pentru Kona Electric include: sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale cu detectarea pietonilor, pilot automat inteligent, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de atenţionare a conducătorului auto, sistem de asistenţă mentinerea benzii de rulare, sistem de avertizare a unei coliziuni la deplasarea în marşarier.

hyundai kona electric
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite