Dispariția misterioasă și nedeslușită a celei mai scumpe mașini din lume VIDEO

0
Publicat:

Licitația unui Bugatti 57SC Atlantic Recreation organizată de RM Sotheby's în Dubai a stârnit un interes imens datorită legăturilor sale cu un alt autoturism. Acest model special este dedicat originalului 57 SC Atlantic, una dintre cele mai rare și mai emblematice mașini produse vreodată, relatează Marca.

Ettore Bugatti a realizat doar patru dintre aceste capodopere între 1936 și 1938, fiecare dintre ele reprezentând apogeul în materie de inginerie și design auto la vremea respectivă. 

Caroseria modelului Atlantic original a fost ideea lui Jean Bugatti, fiul lui Ettore Bugatti, și prezenta elemente de design revoluționar „Art Deco". 

Acest vehicul excepțional, cu designul său distinctiv, a întruchipat eleganța și performanța în materie de autoturisme. 

Bugatti Type 57SC Atlantic Recreation
Bugatti Type 57SC Atlantic Recreation. Foto: RM Sotheby's

Dispariția mașinii 

Cu toate acestea, unul dintre aceste patru exemplare Atlantic, cu numărul de șasiu 57453, este încă dispărut. După ce a fost expusă la diverse evenimente, mașina a dispărut fără urmă în 1938, alimentând speculații și intrigi care dăinuie și astăzi. 

Teoriile privind dispariția sa sunt numeroase, de la transport clandestin în timpul războiului până la posibilitatea de a fi ascunsă pe o proprietate privată. 

Încercarea de a recrea spectaculosul Bugatti l-a determinat pe inginerul Erik Koux să realizeze cu atenție modele asemănătoare. 

O astfel de creație, care imită emblematicul „La Voiture Noire", a fost realizată pe un șasiu autentic de Bugatti 57 Galibier. Finalizată în 1992, această replică a atras de atunci o atenție semnificativă. 

  Misterul care planează asupra capodoperei pierdute persistă, având în vedere că, potrivit estimărilor, modelul original restaurat ar putea costa peste 140 de milioane de euro dacă ar fi găsit. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite