Automobil Club Român demarează o campanie de popularizare a motorsportului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Putem să ne lăudăm cu o tradiţie frumoasă şi de lungă durată în ceea ce priveşte motorsportul la noi în ţară. Prima cursă automobilistică din România a fosr organizată sub egida Automobil Club Român în 1904, anul înfiinţării ACR.

Automobil Clubul Român, organizaţie membră a Federaţiei Internaţionale a Automobilului, a demarat o campanie de popularizare a motorsportului în România. La prima vedere pare genul de campanie care să justifice cheltuirea unor bugete. Dar dacă avem curajul să privim mai în detaliu motorsportul românesc... s-ar putea să descoperim o destul de mare linişte. Avem un campionat naţionald e raliuri şi unul de viteză pe traseu montan sau viteză în coastă şi unul de drift care creşte în popularitate.

Dacă este să aruncăm o privire în Franţa, descoperim că la ei motorsportul înseamnă peste 56.000 licenţe de pilotaj pentru automobile şi karting. Aici adăugăm: 39 campionate regionale, 400 de cluburi sasu asociaţii sportive, 350 de circuite au piste de karting, 34 de scoli de karting, peste 1.100 de competiţii pe an desfăşurate în Franţa, 3 echipe naţionale – circuit, karting şi raliu.

Da, ştiu, nu ne putem compara, dar, paradoxal sau nu, acum vreo 30 de ani motorsportul era mult mai răspândit în ţara noastră.

Şi uite că iniţiativa celor de la ACR începe să fie justificată. Spun acest lucru doar şi din perspectiva că un fan/ spectator adevărat de motorsport conştientizează că drumurile publice nu sunt piste de curse.

Mai multe detalii pe viteze.ro

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite