Atenţie la aplicaţii: utilizatorii de smartphones cu Android riscă să li se fure datele personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele aplicaţii din Google Play Ground sunt joacă de copii pentru hackeri
Unele aplicaţii din Google Play Ground sunt joacă de copii pentru hackeri

Anumite aplicaţii pentru telefoanele smart care operează cu Android îşi expun proprietarii la riscul de a le fi furată identitatea, conform unui studiu recent.

Aproape 8% dintre aplicaţiile de pe platforma Google sunt vulnerabile la atacuri ale hackerilor, Aceştia pot folosi datele sustrase pentru a prelua până şi controlul asupra camerei foto a telefonului, conform studiului citat de dailymail.co.uk.

Miliane de utilizatori Android ar putea fi în pericol să li se fure informaţiile personale din cauza aplicaţiilor. Cercetătorii au descoperit că 8% din aplicaţiile sistemului mobil de operare Google sunt vulnerabile. Nu doar parolele de Facebook sunt în pericol, ci şi informaţii legate de conturile bancare şi cărţile de credit pot fi furate.

Aproape 13.500 de aplicaţii gratuite de pe „terenul de joacă” Google (Google Play Store) au fost testate. Puţin peste 1.000 dintre acestea folsesc metode de codificare inadecvate. Din totalul de 1.074 de aplicaţii depistate, cercetătorii au testat 100 şi au putut sparge 41, care sunt folosite de 39,5 milioane şi jumătate de oameni din toată lumea.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leibniz din Hanovra şi UniversitateaPhilipps din Marburg au reuşit să facă acest lucru folosind o sursă falsă de Wi-Fi care a atras utilizatorii să se conecteze. Printre altele, ei au reuşit să acceseze informaţii din reţele corporatiste şi mesaje întregi.

Cercetătorii au folosit un smartphone Samsung Galaxy Nexus cu Android 4.0 Ice Cream Sandwichm informează Sydney Morning Herald. „Am putut accesa informaţii legate de conturi bancare, plăţi şi conturi pentru PayPal, American Express şi altele”, scrie în raportul acestora.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite