„Aluneci“ către căsătorie sau decizi? Cine divorţează mai repede?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care decid că vor să se căsătorească înainte să se mute împreună au şanse mai mari la o căsnicie fericită FOTO Shutterstock
Cei care decid că vor să se căsătorească înainte să se mute împreună au şanse mai mari la o căsnicie fericită FOTO Shutterstock

Cuplurile care ajung să se căsătorească pentru că „este pasul următor“ firesc într-o relaţie, după ce au locuit împreună, prezintă un risc de divorţ cu 40% mai ridicat decât cei care decid să facă acest pas înainte să se mute împreună.

Studii recente atestă faptul că cei care sunt convinşi că trebuie să se logodească şi să se mute împreună nu au parte de aceleaşi şanse în mariaj ca cei care sunt extrem de hotărâţi şi spun „Da” căsătoriei înainte să se fi mutat împreună.

Cuplurile care locuiesc împreună după ce s-au logodit au parte de o calitate mai bună a mariajului.

Psihologii Scott Stanley şi Galena Rhoades au descoperit că numeroase cupluri încep să locuiască împreună fără să aibă anumite aşteptări, fără să se dedice aceloraşi valori şi ţeluri în doi. Multe din aceste cupluri ajung în faţa altarului pentru că este pasul firesc, pe care, de cele mai multe ori, familia şi prietenii îl recomandă insistent.

Dar, tocmai acele cupluri care au început devreme intimitatea de acest gen, fără să aibă siguranţa celui de lângă, ajung la tribunale după câţiva ani, completând hârtiile de divorţ.
În schimb, logodna care vine înaintea coabitatului asigură, se pare, un risc mai mic de divorţ şi o calitate mai bună a căsniciei.

Potrivit „Daily Mail”, majoritatea bărbaţilor care coabitează nu clasifică relaţia în care sunt implicaţi drept extrem de serioasă.

52% din bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 26 care locuiesc împreună cu partenerele lor nu „sunt siguri” că relaţia lor este una de lungă durată. Asta după ce 41% din aceştia au recunoscut că nu sunt „complet devotaţi” prietenelor lor. În contrast, 39% din femeile chestionate au recunoscut că „nu sunt chiar sigure” dacă relaţia lor va trece testul timpului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite