7 paşi pentru a trăi viaţa visurilor tale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este important să contribui în fiecare zi cu ceva la îndeplinirea visurilor tale
Este important să contribui în fiecare zi cu ceva la îndeplinirea visurilor tale

În loc să-şi urmeze visele, mulţi oameni îşi trăiesc viaţa zi de zi confruntându-se cu nesiguranţe, sperând că totul se va rezolva sau convingându-se că nu se va întâmpla niciodată ceea ce-şi doresc.

În loc să preia frâiele pentru a-şi îndeplini visele, anumiţi oameni preferă să rămână în zona de confort, chiar dacă asta însemnă că rămân ancoraţi într-un job oarecare, făcând lucruri care nu îi fac fericiţi.

Urmează aceşti 7 paşi pentru a trăi o viaţa caracterizată de scopuri şi pasiune şi transformă-ţi visurile în realitate, potrivit Lifehack:

1. Deciziile şi angajamentul

Să trăieşti viaţa visurilor tale necesită decizii ferme şi să-ţi iei angajamente fără ezitări. Trebuie mai întâi să decizi ce presupune pentru tine o viaţă de vis. Chiar dacă e vorba despre a avea o casă, a deveni milionar făcând ceea ce-ţi place sau a fi cel mai bun părinte, orice vis începe cu o viziune. 

Odată ce decizi ceea ce vrei de la viaţă cu adevărat, următorul pas este să decizi care e cel mai bun drum pentru a-ţi îndeplini visul şi să te dedici cu toată inima. Când se va întâmpla, vei fi uimit de lucrurile pe care le poţi obţine şi munţii pe care îi poţi muta din loc pentru a-ţi atinge obiectivele.

2. Acţionează

Frica şi nesiguranţa sunt cei doi mari factori care împiedică oamenii să facă primul pas spre îndeplinirea obiectivelor. Una dintre cele mai bune metode să depăşeşti aceste obstacole este să faci în fiecare zi ceva care să te ajute să ajungi mai aproape de visul tău, chiar dacă eşti nesigur şi temător. 

În definitiv, unele dintre cele mai bune oportunităţi vin în vremuri nesigure, când schimbările sunt inevitabile. Pentru a profita de aceste situaţii rare, trebuie să fii mereu în căutarea noilor oportunităţi, indiferent de situaţia economică, şi să acţionezi mereu în vederea realizării acelor oportunităţi. Astfel, vei câştiga două caracteristici valoroase pe care toţi liderii mari le au în comun – abilitatea de a pune stăpânire pe frică şi să fii sigur în orice situaţie.

3. Concentrează-te pe viaţa ta de vis

Decât să te concentrezi pe ceva ce nu poţi controla, aceşti indivizi se concentrează pe ceea ce pot controla şi pe ceea ce vor. Chiar şi atunci când se confruntă cu un obstacol devastator, ei aleg să treacă prin aceste piedici în loc să renunţe la îndeplinirea obiectivelor. În loc să lase viaţa să-i controleze, aceştia preiau controlul asupra propriilor vieţi şi se recreează, construind viaţa visurilor lor.

4. Fă o hartă a viselor

Einstein spunea că imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. „Logica te va duce de la A la B. Imaginaţia te va duce oriunde“, a explicat geniul. Prin urmare, un pas important în îndeplinirea dorinţelor este să stai jos cu o bucată de hârtie şi un creion în faţă şi să-ţi laşi mintea să-ţi traseze viaţa pe care vrei să o ai.

Cum arăţi? Cum te simţi în legătură cu tine? Eşti în formă şi sănătos şi cum faci să te menţii asa? Eşti într-o relaţie? Dacă da, cum este aceasta? Unde locuieşti? Descrie-ţi casa. Povesteşte-ţi despre familie şi prieteni. Decrie jobul tău şi succesul. Acum, după toate aceste întrebări, cum ţi se pare viaţa ta? Asigură-te că pui toate acestea la timpul prezent şi aminteşte-ţi să-ţi laşi imaginaţia să zburde. Nu-ţi pune limite. Trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

5. Foloseşte-te de legea atracţiei

Odată ce ai început să vizualizezi şi să crezi cu adevărat că visele tale pot deveni realitate, este foarte posibil ca anumite dorinţe să ţi se îndeplinească mai repede decât crezi. Aceasta este Legea Atracţiei, cunoscută şi drept Secretul. Premisa de bază este că gândurile oamenilor (şi cele conştiente şi cele subconştiente) dictează realitatea din viaţa noastră, chiar dacă nu ne dăm seama de asta. În fond, dacă îţi doreşti ceva cu ardoare şi crezi cu adevărat că este posibil, îl vei obţine, însă dacă te gândeşti prea mult la ceva ce nu vrei să se întâmple, este la fel de probabil să obţii şi asta. Suntem ca nişte magneţi, care atrag gânduri, oameni, evenimente şi stiluri de viaţă spre noi.

6. Ia-o uşor

Aşadar, cum ajungem de la a şti şi a vizualiza visul nostru şi a lăsa propriile îndoieli să dispară la a face ca visul să devină realitate? Fă paşi mici care te ajută să obţii ceea ce-ţi doreşti.

În esenţă, fără să pierzi din vedere marele vis, setează-ţi obiective mici. Pune-ţi obiective pe care ştii că le poţi obţine. Bătătorindu-ţi calea prin fapte, mintea ta nu observă că te-ai strecurat în afara zonei de confort, până când vei începe să beneficiezi de momentul schimbării.

7. Rămâi concentrat

De îndată ce visul tău a fost lansat, vei deveni foarte entuziasmat. Însă obiectivele care sunt cântărite încontinuu şi îţi provoacă îngrijorări prea mari s-au putea să nu curgă în direcţia pe care ţi-o doreşti. Încearcă să nu te îngrijorezi prea mult şi să controlezi consecinţele pentru a face lucrurile să se întâmple.

Imaginează-ţi că ceea ce-ţi doreşti este ca un fluture frumos în mâinile tale. Dacă îl strângi prea tare, îl vei sfărma, iar dacă îţi ţii mâinile prea larg deschise, fluturele va zbura pur şi simplu. Secretul este să-l ţii cu delicateţe. Învaţă să o iei mai uşor relaxându-te şi fiind implicat în tot ceea ce faci, în loc să-ţi laşi mintea să zboare mai departe. Etapa de concentrare este despre a urma Legea Atracţiei şi asta implică să te concentrezi în mod pozitiv pe visul tău, să îl aduci mai aproape de tine şi să-l faci să fie prezent. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite