6 trucuri simple prin care să vă ţineţi în frâu poftele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poţi să îţi controlezi pofta pentru un aliment dulce printr-o serie de trucuri simple şi uşor de practicat, iar rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.

Poftele nu sunt un lucru de ignorat, cu toţii suntem „loviţi“ de o nevoie acută pentru ceva dulce din când în când. Desigur, să te laşi pradă tentaţiei din când în când nu este un lucru rău, dar atunci când visezi şi pofteşti constant la ciocolată sau la o plăcintă vei avea probleme cu greutatea. Vestea bună este că aceste pofte pot fi controlate cu ajutorul unor trucuri simple şi cu efect garantat. Site-ul womenshealthmag.com a întocmit o listă cu astfel de trucuri pe care le poţi lua în seamă.

Fă o plimbare

Nu e niciun secret că poftele apar atunci când eşti stresat sau când eşti obosit. Exerciţiile îţi pot creşte nivelul energiei şi îţi pot schimba starea de spirit, oprind dorinţa de a mânca. Iar o scurtă plimbare ar putea să fie tot ce ai nevoie pentru a te simţi bine. De altfel, un studiu desfăşurat în Austria a supus mai mulţi participanţi la situaţii de stres, iar cei care au ales o plimbare de 15 minute nu au mai avut tendinţa de a consuma ciocolată spre deosebire de cei sedentari.

Respiră adânc

Data viitoare când resimţi nevoia de a mânca ceva dulce încearcă această tehnică simplă de respiraţie. Inspiră adânc şi numără până la patru, ţine respiraţia până când numer până la şapte, expiră în timp ce numeri până la opt şi repetă ciclul de patru ori. Acest exerciţiu îţi oferă răgazul necesar pentru a nu mai fi stresat, iar odată ce te calmezi nu vei mai vrea să mănânci ceva dulce.

Mănâncă ceva sănătos

Pe de altă parte, aceste pofte pentru ceva dulce nu sunt cauzate doar de stres. Dacă a trecut ceva timp de la ultima ta masă, nivelul zahărului din sânge se reduce. Îl poţi readuce la parametri optimi cu ajutorul carbohidraţilor şi a proteinelor, cum ar fi un măr şi câteva nuci sau o pară şi o bucăţică de brânză.

Atingeţi urechea

Poate să sune surprinzător, dar anumite puncte de acupresiune ale urechii, dacă sunt atinse, au capacitate a a stăvili dorinţele către anumite pofte. Apasă pentru un minut pe zona superioară a urechii, denumită „Punctul foamei“ iar senzaţia de poftă va dispărea.

Uită-te la telefon

Poate că te consideri bun la multitasking, dar creierul tău nu poate procesa atât de multe în acelaşi timp. Bazându-se pe această supoziţie, un studiu efectuat în Marea Britanie a arătat că a juca un joc precum Tetris pentru trei minute poate opri senzaţia de foame cu 70%. Aşa că joacă-te Candy Crush atunci când ai pofte.

Spune-ţi că vei mânca mai târziu

Atunci când nimic nu funcţionează şi nu îţi poţi scoate din cap că vrei ceva dulce promite-ţi că vei putea mânca mai târziu. De exemplu, atunci când resimţi nevoia de ceva dulce îţi poţi spune că vei avea ce doreşti la sfârşitul zilei. Aşteptarea fie suprimă pofta, fie dă o stare de fericire care te ajută pe parcursul zilei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite