5 sfaturi pentru cei care vor să renunţe la o slujbă banală şi să încerce altceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din filmul „The Graduate“. FOTO Movpins.com
Scenă din filmul „The Graduate“. FOTO Movpins.com

Există avantaje şi dezavantaje în a părăsi un loc de muncă în favoarea altuia, dar sunt situaţii în care a porni de la zero într-un domeniu în care consideri că te-ai descurca este un lucru bun.

James Altucher scrie pentru Business Insider o listă de 10 motive pentru care trebuie să îţi dai demisia şi să încerci să te susţii aşa cum crezi tu că ţi-ar fi mai bine. Mai jos sunt 5 dintre acestea, 5 argumente în favoarea alegerii unei cariere de tip freelancing, fără să depinzi de cineva.

1. Clasa de mijloc nu există. Altucher spune că, într-o discuţie cu un prieten care administrează fondurile financiare imense ale unei familii, a avut şocul vieţii lui: visul american, victoria clasei de mijloc sunt doar strategii de marketing. „Clasa de mijloc a murit. Visul american nu a existat niciodată. A fost doar o escrocherie de marketing“, notează acesta.

2. Corporaţiile nu vor vedete. Autorul menţionează de alt caz, o slujbă la o publicaţie importantă din SUA. Directorul de acolo l-a luat de o parte şi l-a întrebat cum să mărească traficul pe site, dar cu costuri reduse, pentru că unii dintre cei mai buni editori, pe măsură ce deveneau mai buni, mai cunoscuţi, cereau o mărire. „Şi care este problema? Nu vrei editori cunoscuţi şi respectaţi?“, a întrebat acesta. Răspunsul a fost că nu, ci voia doar oameni capabili să scrie şi atât, fără pretenţii în funcţie de importanţă.

3. Scuzele nu sunt bune pentru a reuşi în viaţă. Bătrâneţea, lipsa de creativitate sau lipsa unei asigurări de orice tip nu înseamnă un capăt de lume. Altucher aminteşte de o discuţie cu o fostă colegă care în doar 6 luni a decăzut atât moral, cât şi fizic din cauză că a fost concediată. „Dacă cineva insistă să rămână într-o închisoare, deşi uşa este deschisă, eu nu contest. Este liber să rămână în închisoare“, scrie acesta.

4. Paşii mici sunt buni. Oamenii nu ajung din prima să facă tot ceea ce vor, mai întâi trebuie pornit de jos, la fel cum este şi învăţatul mersului sau învăţatul scrisului. Şi oamenii ar trebui să-şi fixeze ţeluri pe care să le împlinească prin paşi zilnici, prin anumite măsuri mărunte luate frecvent şi în funcţie de situaţie.

5. Trebuie să ştii de decizia cărui om depinde viitorul tău. Autorul articolului citat indică faptul că mai mereu se regăsesc tot felul de oameni, din diverse funcţii, care pot lua decizii cu impact asupra ta. „Poţi evita asta prin diversificarea gamei de aptitudini pe care le ai, astfel încât nicio persoană, niciun client, niciun şef să nu poată lua o decizie care să te îmbogăţească sau să te distrugă“, scrie Altucher. 

Articolul integral este disponibil pe site-ul Business Insider.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite