3 moduri în care îţi poţi depăşi fricile pentru a-ţi putea atinge obiectivele: „Curajul nu înseamnă absenţa fricii, ci triumful asupra ei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depăşirea fricilor prin vizualizare şi respiraţie. FOTO Arhivă
Depăşirea fricilor prin vizualizare şi respiraţie. FOTO Arhivă

Frica este o emoţie umană normală ce apare în diferite situaţii. Deşi majoritatea oamenilor tind să lupte împotriva acestui sentiment, secretul reuşitei este acceptarea şi înfruntarea acestuia.

Cu toţii am avut măcar o dată sentimetul acela ciudat de frică, în care îţi doreşti să închizi ochii şi să dispară tot ce te înspăimântă, dar să realizezi că nu mai este cale de întoarcere. În momentele extrem de dificile, frica este normală, scrie inc.com. Probabil cunoaşteţi expresia conform căreia „Cu cât este mai mare riscul, cu atât mai mare va fi recompensa“. Teama este un răspuns uman de bază şi o emoţie puternică. Totuşi, nu trebuie lăsată să ţină pe loc luarea unor decizii şi ieşirea din zona de confort.

Iată câteva sfaturi despre cum să îţi depăşeşti temerile pentru a-ţi atinge obiectivele:

Închide ochii şi vizualizează ce vrei să realizezi

Deşi îţi poate părea o prostie, închide ochii, respiră adânc şi imaginează-ţi că faci lucrul de care îţi este frică. Fii convins şi vizualizează că reuşeşti să duci sarcina cu bine la final. Imaginarea scenariului te poate ajuta să vezi mai uşor de depăşit frica şi să conştientizezi că eşti în stare să te descurci cu brio.

Permite-ţi să te simţi copleşit uneori

Este uman să te simţi copleşit. O sarcină dificilă, care poate părea înfricoşătoare îţi poate solicita acel spaţiu de care ai nevoie pentru a te elibera de temeri. Un strigăt sau doar câteva minute de respiraţie conştientă pot fi folosite ca metode de eliberare. Scoate toată frica afară şi fii gata să mergi mai departe.

Concentrează-te pe călătorie, nu pe destinaţie

După ce v-aţi pregătit mintal pentru a aborda provocarea, învăţarea aplicării acestui proces este critică pentru atingerea succesului. Chiar dacă drumul este greu, trebuie să vă găsiţi bucuria în momentele de răgaz şi să învăţaţi să apreciaţi provocările. Paşii către obţinerea unei dulci victorii duc la reuşita confruntării cu temerile din timpul misiunii voastre.

Aşadar, inclusiv cuvintele lui Nelson Mandela, „Curajul nu înseamnă absenţa fricii, ci triumful asupra ei“, confirmă faptul că omul curajos nu este cel care nu simte frică, ci acela care ştie să şi-o înfrunte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite