VIDEO: Vitali Klitschko a rămas regele greilor WBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitali Klitschko l-a năucit pe Shannon Briggs, dar acesta nu a căzut
Vitali Klitschko l-a năucit pe Shannon Briggs, dar acesta nu a căzut

Boxerul ucrainian Vitali Klitschko şi-a păstrat centura de campion mondial la categoria grea în versiunea WBC după ce l-a învins la puncte pe americanul Shannon Briggs. Au fost 12 runde de-a dreptul brutale în dominate de sportivul din Ucraina.

Briggs a avut o soartă asemănătoare cu cea a lui Jesse Brinkley, adversarul lui Lucian Bute. A încasat lovitură după lovitură de la Klitschko, însă, spre deosebire de Brinkley, a reuşit să stea în picioare până la gongul de final.

Toţi cei trei arbitrii au punctat în favoarea ucrainianului, 120-107, 120-107 şi 120-105. Vitali Klitschko are acum un record de 41 de victorii şi 2 înfrângeri iar Briggs a adunat 51 de succese, 6 înfrângeri şi o dispută încheiată la egalitate.

„Am luptat cu George Foreman, cu Lennox Lewis, dar Vitali e cel mai bun. Loveşte mai puternic decât Foreman şi are nişte mâini incredibil de rapide", a declarat Briggs după meci. Americanul a concluzionat că disputa cu Vitali a fost cea mai bună din cariera sa, el de altfel atrângându-şi aprecierile campionului mondial.

„Merită să fie respectat. Nu-mi venea să cred că mai este în picioare după câte lovituri a încasat", a spus Klitschko.

Uriaşul ucrainian l-a atins de două ori puternic, cu dreapta, pe adversarul său în debutul meciului, punctând apoi în repriza a doua şi cu stânga. Briggs a încercat mai multe lovituri la corp, însă a riscat şi a mai încasat câteva drepte.

Abia în repriza a treia americanul a reuşit unele combinaţii de succes şi a mai punctat cu dreapta în repriza a cincea, de departe cea mai bună pentru el. Din repriza a şasea meciul a curs într-o singură direcţie, Briggs devenind un adevărat sac de antrenament în ultimele runde. Însă nu a făcut niciodată cunoştinţă cu podeaua. Ba mai mult l-a surprins pe Klitschko cu o dreaptă curată în runda a 11-a, ultima zvâcnire. Ucrainianul a căutat KO-ul în ultima repriză, dar cu toate că i-a scuturat în câteva rânduri capul americanului, acesta s-a încăpăţânat să rămână în picioare.

Vitali (WBC) şi fratele său Vladimir (IBF, WBO) deţin în prezent trei din principalele titluri ale categoriei regină. Celor doi le lipseşte doar centura WBA, deţinută de britanicul David Haye.

Vezi un rezumat al partidei:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite