VIDEO Steaua - FC Braşov 3-0: titlul cu numărul 25 e o formalitate. Când poate deveni Steaua campioană matematic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Latovlevici vede un nou titlu cu Steaua
Latovlevici vede un nou titlu cu Steaua

În proporţie de 99,9%, actuala deţinătoare a trofeului în Liga I va termina şi această ediţie pe primul loc. Victoria de luni seară a fost doar o altă confirmare a acestui deznodământ.

Steaua s-a „încălzit“ mai greu contra Braşovului, dar a încheiat meciul în forţă. A fost nevoie de 42 de minute, pentru ca Latovlevici să marcheze cu un şut din afara careului. Fundaşul stânga a ajuns la cel de al treilea gol în acest campionat dintre care două reuşite au venit în ultimele două runde, cu Viitorul şi cu Braşov.

După pauză, gazdele şi-au permis „luxul“ de a rata şi un penalty prin Stanciu (60), dar n-a contat, fiindcă Alex Chipciu (77) şi Szukala (87) au marcat pentru o victorie liniştită. Cu cinci runde înainte de finalul campionatului, Steaua s-a distanţat la nouă puncte faţă de locul 2, ocupat de Astra. Bucureştenii au 68 de puncte, iar giurgiuvenii 59.

FC Braşov e pe 16, loc retrogradabil, cu 30 de puncte, la două puncte de salvare.

VEZI GOLURILE MECIULUI STEAUA - FC BRAŞOV

Sărbătoare la 5 mai sau la 8 mai

Dacă în runda cu numărul 30, Astra va pierde, în deplasare, la Mediaş, iar Steaua va învinge, acasă, Corona Braşov, atunci trupa pregătită de Laurenţiu Reghecampf se va duce la 12 puncte de giurgiuveni. Astfel, Steaua va deveni, oficial, campioană, fiindcă, în cele patru etape rămase, Astra nu va putea decât să egaleze formaţia din Ghencea la puncte. Rezultatele directe sunt însă de partea bucureştenilor, care au înregistrat o victorie şi o remiză cu Astra.

Dacă nu va lua titlul în etapa următoare, atunci Steaua poate îndeplini această formalitate, la 8 mai, când va întâlni Universitatea Cluj, în deplasare. Dacă va câştiga pe „Cluj Arena“, campioana va rezolva ecuaţia titlului şi din punct de vedere matematic, indiferent de ce va face Astra. Motivul? Bucureştenii vor rămâne la nouă puncte de Astra, distanţă ce nu poate fi recuperată de giurgiuveni în cele trei jocuri rămase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite