VIDEO Slavia - CFR: Liga Campionilor, interzisă românilor! Clujenii se mulţumesc cu premiul de consolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a avut o evoluţie slabă la Praga şi nu poate avea regrete după dubla pierdută cu Slavia, o echipă evident mai bună. Din 2013, România n-a mai avut o echipă în grupele Ligii Campionilor!

Ca să atace grupele Ligii Campionilor în meciul decisiv, CFR s-a îmbrăcat în haine de gală! Clujenii au intrat pe teren nu doar cu tricouri de joc similare celor purtate de Borussia Dortmund, dar, în primele 20 de minute, au avut şi stilul spectaculos de joc al nemţilor!

Campioana României a arătat un fotbal încântător, şi-a dictat superioritatea adversarei şi a avut cele mai mari ocazii de gol prin Bordeianu (11) şi Rondon (17), a doua fiind o şansă de gol de-a dreptul uriaşă! Din păcate însă, CFR provine din Liga I, iar în această competiţie toţi jucătorii au carenţe fizice destul de mari, fiind la ani-lumină distanţă de campionatele respectabile din Europa. Probabil, de aceea, din minutul 20 încolo, CFR n-a mai putut menţine nivelul ridicat de la startul partidei şi, treptat, cehii au pus stăpânire pe joc.

N-au ieşit, totuşi, atacuri în valuri la poarta lui Arlauskis, au fost două lovituri de cap care au trecut agonizant pe lângă bară, dar, per ansamblu, a fost evident că Slavia Praga nu doar că a echilibrat balanţa, dar chiar a trecut la cârma jocului. Chiar şi aşa însă, la pauză s-a intrat cu 0-0, scor de calificare pentru campioana Cehiei.

Repriza a doua, o dezamăgire uriaşă pentru CFR

La reluare, s-a jucat după acelaşi scenariu: Slavia Praga a dominat, iar CFR chiar că n-a mai arătat nimic.

Iar ca să nu fie dubii cine dictează ritmul jocului, cehii au început în forţă, Skoda punându-l pe Arlauskis la încercare cu un şut din afara careului (46). După 20 de minute de la această fază, cu o formaţie a CFR-ului tot mai palidă, a venit şi deschiderea scorului. CFR a fost prinsă descoperită pe flancul drept, Bořil a pătruns în careu ca un TGV, iar şutul său în diagonală, pe jos, a fost deviat în poartă de Mureşan (66).

La 1-0 pentru cehi, Dan Petrescu a făcut o dublă schimbare: Deac şi Rondon au ieşit, au intrat Hoban şi Ţucudean. Rezultatul? Primul şut pe spaţiul porţii pentru CFR în repriza a doua (72). Prea puţin, prea târziu pentru o echipă care avea nevoie de două goluri! 

Iar miracolul n-a mai venit ca pe „Celtic Park“, s-a terminat 1-0 pentru Slavia Praga (2-0 la general) care a ajuns în grupele Ligii Campionilor. CFR Cluj se va consola cu grupele Ligii Europa, o performanţă, totuşi, remarcabilă pentru o trupă care, anul trecut, a părăsit Europa, ruşinos, după o „dublă“ cu Dudelange (Luxemburg).

CITEŞTE ŞI:

CFR readuce România în lumea bună a fotbalului: De când n-am mai avut o echipă în grupele Ligii Europa

Slavia - CFR: Dan Petrescu, discurs dureros. A fost scos din sărite de gafa unui jucător pe care l-a taxat la interviu

VEZI GOLUL VICTORIEI PENTRU SLAVIA PRAGA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite