VIDEO Rezultat de prestigiu pentru tricolori în faţa naţionalei lui Leo Messi: România-Argentina 0-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a evoluat curajos împotriva Argentinei într-un amical de gală disputat pe Arena Naţională şi încheiat nedecis, scor 0-0. Tricolorii au avut chiar şi un gol perfect regulamentar înscris de Maxim, însă anulat eronat de un arbitru tuşier. Din păcate pentru noi, sud-americanii vor fi protagonişti la Cupa Mondială, în timp ce jucătorii lui Piţurcă vor privi turneul final la televizor.

România a avut o evoluţie remarcabilă în primul meci din 2014, împotriva naţionalei plină de vedete a Argentinei. Încă de la începutul partidei, tricolorii au jucat ofensiv, spre satisfacţia celor aproximativ 50.000 de fani români prezenţi în tribunele Arenei Naţionale. 

Maxim şi Marica au fost cei mai periculoşi oameni ai României în prima parte, ei ratând şi cele mai importante ocazii de gol. De altfel, Maxim a înscris un gol perfect valabil în minutul 36, însă tuşierul a anulat greşit reuşita pe motiv că mingea ar fi ieşit în out de poartă la o fază anterioară. 

Din punct de vedere tactic, elevii lui Piţurcă au stat foarte bine în teren şi au reuşit să anihileze în multe momente vedetele sud-americane. Când argentinienii au depăşit apărarea României prin jocul combinativ sau execuţii personale de fineţe, Tătăruşanu şi Pantilimon au fost la post şi au menţinut tabela intactă. 

În repriza secundă ritmul jocului a mai scăzut pe fondul numeroaselor schimbări făcute de cei doi selecţioneri. Cea mai mare ocazie a partidei a fost irosită de oaspeţi prin Lavezzi, care a prins un demi-voleu spectaculos în minutul 85, dar Pantilimon a avut un reflex salvator chiar pe linia porţii. 

România a terminat la egalitate confruntarea amicală cu Argentina, un rezultat care ne dă speranţe pentru viitoarea campanie de calificare la Euro 2014. Regretul cel mai mare este că Messi şi colegii săi vor juca în Brazilia, în vreme ce tricolorii vor privi turneul final la televizor, chiar dacă au fost egalii unei super-puteri a fotbalului mondial.


Min. 90+3 Partida se încheie cu scor alb

Min. 87 Iese Chipciu, intră Grozav.

Min. 85 Argentina ratează cea mai mare ocazie a partidei: Lavezzi prinde un demi-voleu fulgerător, Pantilimon respinge in-extremis de pe linia porţii în corner.

Min. 81 Torje încearcă o pasă filtrantă pentru Lazăr, dar Romero iese şi reţine din faţa mijlocaşului lui PAOK Salonic.

Min. 79 Gardoş ratează respingerea unui balon periculos, care ajunge la Di Maria, dar, din fericire, argentinianul trimite peste poarta lui Pantilimon.

Min. 75 Luchin îl înlocuieşte pe Măţel. Fundaşul Astrei a jucat impecabil în această seară.

Min. 72 Atmosferă incendiară pe Arena Naţională creată de cei 50.000 de suporteri, care fac valuri mexicane.

Min. 70 Rojo primeşte o pasă la limita offside-ului, centrează pentru Palacio, dar atacantul Interului loveşte mingea defectuos şi o trimite în out de poartă.

Min. 66 Marica este schimbat de Raul Rusescu.

Min. 60 Joc foarte consistent al celor două echipe. Ocaziile mari lipsesc, însă, în primul sfert de oră al reprizei secunde.

Min. 55 Iese Tănase, intră Costin Lazăr

Min. 50 Sud-americanii încep foarte sus partea a doua a meciului.

Min. 46 Start în repriza secundă. Torje şi Pantilimon au intrat pe teren, au ieşit Maxim şi Tătăruşanu.


Min. 45 Final de primă repriză pe Arena Naţională. 

Min. 39 Kun Aguero pierde pe drum trei adversari, pătrunde în careu şi trage puternic, dar Tătăruşanu respinge cu dificultate.

Min. 36 Maxim marchează, dar golul este anulat eronat de arbitrul tuşier, care consideră că mingea a ieşit în out de poartă la faza dinainte.

Min 33 Ocazie uriaşă pentru România: Măţel îi pune mingea pe cap lui Maxim, însă, din cădere, atacantul lui Stuttgart trimite cu capul pe centrul porţii, iar Romero respinge greu.

Min. 30 Tripleta Messi-Aguero-Higuain realizează o fază de toată frumuseţea, dar Pintilii respinge în corner un şut periculos trimis de atacantul lui Napoli.

Min. 26 Un-doi de efect în careul nostru reuşit de Messi şi Di Maria, însă cel din urmă calcă pe minge şi apărarea noastră îndepărtează pericolul.

Min. 25 Argentina a temperat pentru moment elanul ofensiv al tricolorilor.

Min. 21 Marica ratează cea mai mare ocazie a partidei: Raţ centrează ca la carte, iar atacantul lui Getafe trimite excelent cu capul, dar Romero scoate de sub bară.

Min. 18 Pintilii trimite cu capul peste poartă, după un corner bătut bine de Maxim.

Min. 16 România are, surprinzător, posesia după primul sfert de oră. Tricolorii conduc şi la raportul cornerelor.

Min. 10 Contraatac şcoală al oaspeţilor: Di Maria îl lansează cu o pasă lungă pe Higuain, dar Tătăruşanu iese şi îl blochează pe atacantul argentinian.

Min. 8 Deşi abia a început partida, Messi nu se simte deloc bine. Starul argentinian a vomat pe teren.

Min. 5 Fernandez trimite periculos cu capul, după un corner executat de Messi.

Min. 1 A început meciul. România a avut mingea de start


Atmosferă entuziasmantă pe Arena Naţională creată de zecile de mii de suporteri, care au cântat în cor imnul "Deşteaptă-te române!"

Coregrafia la acest amical de gală va fi asigurată în această seară cu sprijinul FRF. Pe fiecare scaun de pe Arena Naţională se află câte un steag tricolor. Pe durata desfăşurării meciului, suporterii vor putea flutura aceste steaguri pentru a crea o atmosferă impresionantă.

România: Tătăruşanu - Măţel, Gardoş, Papp, Raţ - Pintilii, Bourceanu, Lazăr - Maxim, Marica, Tănase.

Argentina: Romero - Zabaleta, Fede Fernández, Basanta, Rojo; Gago, Mascherano, Di María; Higuaín, Messi, Agüero.

Confruntarea din această seară este prima între cele două naţionale după o pauză de 20 de ani. Ultima întâlnire directă a avut loc la Campionatul Mondial din 1994, atunci când tricolorii câştigau cu un incredibil 3-2, victorie graţie căreia s-au calificat în sferturile de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite