VIDEO Răzvan Lucescu, „furat“ printr-o decizie scandaloasă: Românul a izbucnit în faţa jurnaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Hilal a câştigat prima manşă din finala Ligii Campionilor Asiei cu Urawa Reds, însă saudiţii sunt revoltaţi din cauza arbitrajului.

Răzvan Lucescu (50 de ani) e la un meci de cea mai mare performanţă a carierei sale de antrenor: câştigarea Ligii Campionilor Asiei! 

Iar Al-Hilal, ultima dată campioană continentală în 2000, pe vremea când era antrenată de Anghel Iordănescu, n-a fost niciodată mai aproape ca acum de îndeplinirea unui vis şi de „ruperea“ blestemului finalelor pierdute. Sâmbătă seară, la Riad, cu 25.000 de suporteri în spate, Al-Hilal a jucat nebuneşte în prima repriză, având nişte ocazii colosale prin Giovinco de două ori şi prin Al-Burayk! La cea mai mare dintre ele, Aoki a respins de pe linia porţii, când Lucescu jr se pregătea să celebreze golul!

Portarul de rezervă a comis-o

Iureşul gazdelor a continuat şi după pauză, însă a fost nevoie de o gafă colosală a japonezilor pentru ca stadionul să explodeze în minutul 60. Al-Burayk a centrat de pe dreapta, portarul Fukushima (cu un singur meci în campionat în 32 de etape şi aflat la debutul său în acest sezon de Liga Campionilor) a ieşit din poartă ca un bezmetic, permiţându-i peruanului Andre Carillo să înscrie cu capul în poartă goală. S-a terminat 1-0 pentru Al-Hilal, iar manşa decisivă va fi la 24 noiembrie. La Saitama, Urawa Reds va primi vizita celor de la Al-Hilal într-o atmosferă sufocantă, pe un stadion cu o capacitate de 63,700 de locuri!

Lucescu: „Arbitrul ne-a luat golul doi!“

În ciuda victoriei fără gol primit pe teren propriu, arabii au fost rezervaţi în declaraţii după meci. În primul rând, bucuria triumfului a fost „umbrită“ de faptul că, în minutul 71, centralul irakian,  Ali Sabah Al-Qaysi, a anulat golul de 2-0, înscris de Salem Al-Dawsari, la semnalizarea tuşierului pentru un presupus ofsaid. Cum în Liga Campionilor Asiei nu există arbitraj video, doar la reluările TV s-a văzut că decizia a fost una greşită. Ceea ce i-a scandalizat pe saudiţi, aducându-le aminte că şi finala din 2014, pierdută cu Reghecampf pe bancă în faţa celor de la Western Sydney (Australia), a fost decisă de o serie de greşeli de arbitraj. Atunci, japonezul Yuichi Nishimura, aflat la ultima sa partidă internaţională, le-a refuzat două penalty-uri celor de la Al-Hilal, iar returul s-a terminat 0-0, trofeul ajungând la Western Sydney, după victoria din prima manşă, scor 1-0.

„Arbitrul ne-a luat golul doi! Sunt puţin dezamăgit din cauza rezultatului, pentru că ar fi putut fi unul mult mai categoric. Trebuie să ne păstrăm echilibrul pentru că va urma manşa a doua, în Japonia. Putem spune că primul meci al finalei a fost unul bun, în care ne-am creat o mulţime de ocazii, iar jucătorii mei au reacţionat perfect. Vom merge în Japonia încrezători, dar în acelaşi timp vom fi extrem de atenţi în pregătirea partidei pentru că, aşa cum am mai spus, nimic nu s-a decis încă“, a declarat Răzvan Lucescu.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Furtună în deşert: Răzvan Lucescu, meci nebun în finala Ligii Campionilor Asiei şi un rezultat colosal

VEZI GOLUL ANULAT PENTRU UN OFSAID INEXISTENT

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite