VIDEO Rapid-Steaua 1-2. Keşeru, cu o „dublă“, i-a calificat pe roş-albaştri în sferturile Cupei Ligii. Oţelul a eliminat Ceahlăul după loviturile de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi s-a calificat în sferturile Cupei Ligii, după ce a învins cu 3-2 (0-0) pe Ceahlăul Piatra Neamţ în urma loviturilor de departajare. În schimb, Steaua n-a avut nevoie de prelungiri pentru a trimite acasă Rapidul. Salvatorul campioanei României s-a numit Claudiu Keşeru, care a reuşit o „dublă“.

Constantin Gâlcă a surprins în Giuleşti la meciul cu Rapid din optimile Cupei Ligii. Tânărul tehnician a avut curaj şi a titularizat mai mulţi jucători tineri, care nici nu visau în mandatul lui Reghecampf să facă parte din prima echipă. Astfel, în primul 11 şi-au făcut apariţia Aldea, Pham, Cojocaru, Toşca, Grădinaru sau Vâlceanu, jucători care au recompensat încrederea antrenorului lor.

Vâlceanu, spre exemplu, a făcut faza din care Steaua a deschis scorul prin Keşeru chiar în minutul 8. Avantajul oaspeţilor nu a durat decât 16 minute, deoarece Selagea a marcat cu un şut plasat, din interiorul careului stelist. 

Campioana a început tare şi repriza secundă şi a obţinut un penalty în minutul 49, transformat tot de Keşeru, care a realizat "dubla". Fără forţă pe faza ofensivă, Rapidul a fost incapabilă să egaleze din nou şi s-a văzut învinsă la capătul unui meci agreabil, disputat în faţa a 3.000 de oameni. În urma acestui rezultat, Steaua se califică în sferturile Cupei Ligii, unde au mai ajuns şi Viitorul, Oţelul şi Astra Giurgiu.

Rapid: Drăghia - Tînc, Al. Iacob, Lung, M. Stoica - Păun, Săndulescu - Al. Coman, Pancu, Selagea - Ciolacu
Antrenor: Marian Rada.

Steaua: Cojocaru – Pham, Aldea, L. Filip, Toşca - Neagu, N. Stanciu – Grădinaru, Vîlceanu, Pîrvulescu - Keşeru. Antrenor: Costel Gâlcă.


Partida de la Galaţi din Cupa Ligii, dintre Oţelul şi Ceahlăul, a însemnat debutul sezonului 2014-2015 pentru cele două formaţii. Pe de altă parte, confruntarea de la malul Dunării a însemnat debutul tehnicianului neamţ Hand Weiss pe banca oţelarilor.

După 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0, astfel că s-a intrat în prelungiri, când oaspeţii ar fi putut să dea lovitura în minutul 120, atunci când mingea a întâlnit bara. Calificarea s-a decis până la urmă la loviturile de departajare, unde pentru Oţelul au marcat Mişelăricu, Zaharia, Stoian, iar pentru nemţeni au punctat doar Ţepeş şi Ştefănescu. S-a terminat 3-2 pentru gălăţeni, care merg mai departe.

otelul galati FOTO Răzvan Păsărică

FOTO: Răzvan Păsărică

Acesta a fost al doilea meci al optimilor Cupei Ligii în care echipa calificată în sferturi a fost decisă în urma loviturilor de departajare, după partida Viitorul-FC Botoşani.

Oţelul: Vlăsie - Cojoc, Mişelăricu, Sipovici, Murgoci - V. Gheorghe, Cucu - Onwachi, Tudorie, S. Ilie - C. Cristea. Antrenor Michael Weiss.

Ceahlăul: Jovici - Dumitraş, Marc, Ichim, Cazan - Popadiuc, Achim, Onciu, Ad. Gheorghiu - Margină, Mîndruşcă. Antrenor Marin Barbu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite