VIDEO Povestea fotbalistului care a deschis drumul Stelei spre calificare. I se spune „mandibulă“, iar Hagi l-a salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Latovlevici a deschis scorul cu Ajax FOTO Reuters
Latovlevici a deschis scorul cu Ajax FOTO Reuters

Într-o seară în care, cu mici excepţii, toţi jucătorii roş-albaştrilor au strălucit, unul dintre ei a depăşit toate aşteptările, făcând, probabil, cel mai bun meci din cariera sa. A fost luat de Steaua pentru 300.000 de euro, iar în trei ani cota sa a explodat pur şi simplu.

Iasmin Latovlevici a marcat un gol senzaţional, demn de un atacant pur-sânge. Pe lângă reuşita sa din prima repriză, pe durata celor 120 de minute, „Lato“ a jucat fantastic, iar, la final, a transformat penalty-ul decisiv care a calificat Steaua în următoarea fază a Ligii Europa.

VEZI GOLUL LUI LATOVLEVICI CU AJAX

Internaţionalul roş-albaştrilor are o poveste emoţionantă. În copilărie, el a fost la un pas de a abandona sportul, la recomandarea medicilor.

„Copilul meu nu va ajunge un rahitic“

Tatăl fundaşului stelist a jucat un rol important în cariera sa. „Pe la 7 ani m-am îmbolnăvit de astm. Doctorii au fost fermi: <<Dacă mai faci sport îţi pui viaţa în pericol>>. Mama voia să-mi ia spray din acela special, dar tata a refuzat categoric: <<Copilul meu nu va ajunge un rahitic, va face sport cu orice risc>>. Făceam crize des, rămâneam fără aer, eram nevoit să dorm nu întins, ci stând în şezut, că altfel mă sufocam. A fost teribil. Mi-aduc aminte că bunica făcea mămăligă, o înfăşura într-un prosop şi mi-o punea pe piept. Eram alergic la pene, puf şi praf“, a povestit Latovlevici pentru „Gazeta Sporturilor“.

„La 10 ani m-am dus la fotbal. Mi-a fost greu la început, când alergam rămâneam fără aer, mă înroşeam la faţă, însă încet-încet am luptat, am trecut peste tot şi pe la 11-12 ani am scăpat definitiv de astm. Când m-am dus din nou la doctoriţa care îmi interzisese să fac sport, a ramas uimită“, a continuat „Lato“.

Acesta e poreclit „mandibulă“ din cauza trecutului său: „Din cauza faptului că nu am putut respira bine 4-5 ani, mandibula mi s-a deplasat prea în faţă şi nu e într-o poziţie normală. Ar trebui să fac operaţie“.

Hagi l-a salvat la Timişoara

Chiar şi după ce a scăpat de probleme de sănătate, actualul fundaş stânga al Stelei a fost în pericol să-şi încheie prematur cariera.

„În 2004, am fost nevoit să alerg prin parcuri, să fac antrenamente de unul singur. Echipa la care eram, FC BC Golf Timişoara, nici nu mă mai folosea, nici nu mi-a dat drumul. Alergam zi de zi ca un nebun, cred că o puteam concura lejer pe Gabriela Szabo. În 2005, m-am dus în <<C>> la Oradea, dar după două săptămîni mi-au zis că nu mă opresc, m-am întors la Timişoara, după care la CFR Cluj, dar Şunda nu m-a dorit. Nu mai ştiam să stau pe teren, nu mai aveam repere, nu mai aveam ştiinţa jocului, nu mai ştiam nimic“, şi-a amintit fotbalistul.

„De la CFR m-am dus la Braşov. Era Mulţescu acolo. După două zile îmi zice «Îmi pare rău, n-am ce face cu tine». A fost momentul în care am cedat psihic. După un drum de 8 ore cu trenul, am ajuns acasă şi am zis: «Renunţ». În Timişoara a venit însă Poli AEK, s-a făcut un satelit, CFR Timişoara, şi am ajuns şi eu acolo. La primul antrenament, i-am lăsat pe toţi în spate cu vreo două ture, doar la alergat eram beton, numai că la joc eram dezorientat rău“, a continuat „Lato“.

Norocul său s-a numit Gheorghe Hagi: „Fiind antrenorul lui Poli, a venit la un meci cu echipa secundă. La final a întrebat: «Cine e fundaşul stînga şi câţi ani are?». Când a auzit că am doar 20 de ani, a fost scurt: «Să mi-l aduceţi urgent la prima echip㻓.

300.000

de euro a plătit Steaua pentru transferul lui Iasmin Latovlevici de la Timişoara în 2010. Acum, fotbalistul de 26 de ani valorează două milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.co.uk.

Ce a spus după calificarea cu Ajax?

„Nu putem face o mare sărbătoare din această victorie, fiindcă urmează jocul de campionat cu Universitatea Cluj. Dacă nu câştigăm, atunci am stricat totul. După calificarea cu Ajax, am mâncat câte o pizza şi ne-am dus la somn“, a spus eroul roş-albaştrilor.

Ne-am gândit doar la Mihăiţă Neşu, aţi văzut că şi pe tricouri a fost numele său. Să vină Chelsea. Mergem şi acolo să câştigăm, să distrugem tot! Iasmin Latovlevici fundaş Steaua       
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite