VIDEO „Oficial, visul meu s-a împlinit!“ Kenin şi Muguruza, copleşite de emoţii la premierea de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sofia Kenin a câştigat trofeul „Daphne Akhurst Memorial Cup“ la Australian Open 2020
Sofia Kenin a câştigat trofeul „Daphne Akhurst Memorial Cup“ la Australian Open 2020

Sofia Kenin a revenit fantastic în finala cu Garbine Muguruza, câştigând primul titlu de Mare Şlem al carierei. Americanca a anunţat că visul i s-a împlinit, în timp ce spaniola nu şi-a putut stăvili lacrimile.

La 21 de ani, Sofia Kenin este a opta jucătoare care obţine primul titlu de Mare Şlem al carierei începând cu Roland Garros 2017 (ultimele 12 Grand Slam-uri disputate), după Jelena Ostapenko, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Naomi Osaka, Ashleigh Barty şi Bianca Andreescu.

Ce au spus campioana şi învinsa ei din finala Australian Open 2020, la ceremonia de premiere?

Garbine Muguruza (Spania, 26 ani, aflată la a patra finală de Grand Slam a carierei) - prima invitată să ia cuvântul:

* Cred că voi fi scurtă, pentru că sunt foarte emoţionată (n.r. - lacrimi).

* Felicitări, Sofia, cred că ai făcut un meci extraordinar şi un turneu extraordinar. Ai meritat victoria. Cu siguranţă vei mai juca multe finale.

* Mulţumesc echipei mele. Este un sport individual, dar fără ei nu faci nimic. Mulţumesc organizatorilor, pentru că probabil, acesta este Grad Slam-ul nostru favorit. Terenul acesta îşi dă o energie aparte, iar publicul face totul atât de special.

Sofia Kenin (SUA, 21 ani, la prima finală de Grand Slam a carierei, având victorie la Melbourne în faţa actualului lider din clasamentul mondial plus victorii în semifinale şi finală împotriva unor jucătoare cu titluri de Mare Şlem în palmares):

* Este primul meu discurs, aşa că sper să mă descurc.

* Oficial, visul meu s-a împlinit. Nu pot să descriu acest sentiment, este incredibil, atâtea emoţii. Am muncit enorm pentru a ajunge aici. Dacă ai un vis - urmează-l şi cu siguranţă va deveni realitate. Mulţumesc.

* E un vis şi un privilegiu să mă aflu aici. Abia aştept să revin la anul. Vă iubesc din tot sufletul. Mulţumesc echipei mele, tatălui meu, am muncit din greu, cot la cot. Îi mulţumesc şi mamei mele, care e acasă şi probabil se uită la mine acum.

* Mulţumesc fanilordin tribună. Ultimele două săptămâni au fost cele mai frumoase din viaţa mea. Vă iubesc din tot sufletul!



 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite