VIDEO Miracolul de la Istanbul cu repetiţie. Liverpool a reuşit pe Anfield o nouă partidă magică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerrard a ridicat trofeul în 2005
Gerrard a ridicat trofeul în 2005

Liverpool s-a calificat în semifinalele ligii Europa după o revenire spectaculoasă în faţa Borussiei Dortmund. Cormoranii sunt la a doua ispravă de acest fel, după finala Ligii Campionilor din 2005, probabil cel mai spectaculos şi neaşteptat meci.

Liverpool merge mai departe în Liga Europa la capătul unei partide fabulaose. Condusă cu 3-1 de Borussia Dortmund pe teren propriu, echipa antrenată de Jurgen Klopp a marcat trei goluri la rând, a câştigat cu 4-3 şi s-a calificat între ultimele patru echipe ale competiţiei (VIDEO). Tragerea la sorţi a partidelor are loc azi, de la ora 14.00, iar în această fază au mai ajuns două echipe spaniole, Villareal şi Sevilla, plus Şahtiorul lui Mircea Lucescu. 

La un nivel mai mic, cormoranii au repetat pe undeva experienţa din 2005. În finala Ligii Campionilor, contra lui AC Milan, Liverpool a revenit de la 0-3 la pauză, a dus meciul în prelungiri şi s-a impus la lovituri de departajare, în ce avea să rămână în istorie drept cea mai nebună finală europeană. 

"Liverpool s-a inspirat din finala de la Istanbul, din 2005. Le-am reamintit jucătorilor cum Liverpool a întors acel meci de la 0-3 în finala Ligii Campionilor. A fost genial, remarcabil, emoţionant. În general, în fotbal un meci este terminat într-o astfel de situaţie, dar niciodată cu Liverpool. A fost frumos de privit acest meci. Aveam nevoie de trei goluri şi le-am spus băieţilor că va fi greu, dar este posibil şi trebuie să încercăm. Ştiu că pentru astfel de momente fotbalul este frumos. Nu voi uita niciodată acest meci, este ceva special", a spus Klopp.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite