VIDEO Intrigant: Deşi portarul naţionalei feminine de fotbal a SUA recunoaşte că s-a dopat, va participa la JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wikipedia | Hope Solo s-a dopat şi, cu toate acestea, are voie să joace pentru SUA la Olimpiadă
Wikipedia | Hope Solo s-a dopat şi, cu toate acestea, are voie să joace pentru SUA la Olimpiadă

Portarul reprezentativei feminine de fotbal a Statelor Unite ale Americii, Hope Solo, a fost testată pozitiv cu o substanţă interzisă. Cu toate acestea, goalkeeperul va putea reprezenta naţionala SUA la Jocurile Olimpice de la Londra.

Hope Solo a declarat nonşalant că medicamentul Canrenone, aflat pe lista substanţelor interzise, a fost ingerat din greşeală. Astfel, participarea sportivei la Olimpiadă nu este pusă în pericol. „Am luat un medicament prescris de doctorul meu personal pentru dureri menstruale. Nu am ştiut că era un diuretic”, a spus Hope Solo, care a continuat: „Am informat imediat USADA (n.r. Agenţia Antidoping a SUA) despre cazul meu. Le-am oferit toate detaliile de care aveau nevoie pentru a concluziona că a fost o greşeală şi că medicamentaţia pe care am luat-o nu mi-a îmbunătăţit în niciun fel performanţele”.

Astfel, Hope Solo a primit acordul pentru a evolua cu echipa Statelor Unite la Jocurile Olimpice, echipă cu care speră să câştige aurul olimpic, după ce în urmă cu patru ani au pierdut finala în faţa Japoniei.

„Federaţia de Fotbal a SUA a primit o notificare din partea Agenţiei Antidoping a SUA referitor la portarul Hope Solo, care a fost testată pozitiv la un control antidoping. După mai multe discuţii purtate cu sportiva, este clar că medicamentul luat de Hope Solo a fost prescris de medicul ei personal împotriva durerilor premenstruale, dar asta nu a îmbunătăţit performanţele fotbalistei”, a spus Federaţia de Fotbal a SUA într-un comunicat citat de www.goal.com.

Hope Solo joacă în naţionala de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii din anul 2000, adunând 118 selecţii în prima reprezentativă. 

Vezi o intervenţie miraculoasă a portarului Hope Solo:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite